Conferinta Agriculture for Life, Life for Agriculture (3 iunie), la a X-a editie

Conferinta Agriculture for Life, Life for Agriculture (3 iunie), la a X-a editie

 

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) din Bucuresti deschide pe 03 iunie portile celei de a zecea editii a conferintei stiintifice internationale Agriculture for Life, Life for Agriculture. Evenimentul, devenit deja o traditie in domeniul invatamantului zootehnic si agronom, se va desfasura online. Pentru participare este necesara inregistrarea pe site-ul evenimentului, unde se va realiza si transmisiunea live, iar limba oficiala este engleza.

Evenimentul va fi deschis de o sesiune plenara sustinuta de specialisti si cercetatori internationali:

• Prof. Dr. Kourosh Vahdati, de la Universitatea din Teheran: The economic and nutritional values of the tree nut crops in human life
• Dr. Walter Guerra, de la Centrul de Cercetare Laimburg din Tirolul de Sud, Italia: Modern apple growing in 2030: expected innovations and challenges
• Assoc. Prof. Cristina Silva, de la Universitatea Catolica din Porto: Innovative approaches to food production and distribution for the sustainability of food systems
• Prof. Dr. Qichang Yang, director executiv al Institutului Chinez pentru Agricultura Urbana: Development strategy and trend of plant factory in the future
Ulterior, persoanele interesate vor avea posibilitatea de a audia prezentari ale celor mai noi articole stiintifice, descoperiri si inovatii in cadrul celor sapte sectiuni ale conferintei:
• Agricultura
• Horticultura
• Zootehnie
• Medicina veterinara
• Imbunatatiri funciare si ingineria mediului
• Biotehnologii
• Management si dezvoltare rurala.

Deschiderea si importanta conferintei se reflecta in tendinta continua de crestere a numarului de autori si de lucrari prezentate, inca de la lansarea ei, din 2012. Anul acesta, evenimentul va reuni autori din peste 42 de tari, care vor prezenta peste 900 de lucrari. Realizata pentru prima data anul trecut, transmisiunea live, gratuita, a evenimentului confirma rolul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti de promotor al educatiei universitare in Romania si strainatate. In 2020, succesul conferintei s-a concretizat prin peste 30.000 de vizitatori unici si peste 60.000 de vizualizari.

”Suntem mandri sa fim deschizatori de drumuri in lumea academica din Romania. Modul unic de desfasurare a conferintei din 2020 a suscitat interesul cercetatorilor din tara noastra si din strainatate, atragand o audienta de zece ori mai mare decat editia 2019 si speram ca aceasta tendinta de crestere sa continue si in 2021. Spre deosebire de evenimentele uzuale de acest gen, unde autorii pot audia prezentarile lucrarilor doar in cadrul sesiunilor normale, conferinta Agriculture for Life, Life for Agriculture stocheaza toate materialele intr-o baza de date virtuala, care va deservi studenti, doctoranzi, cercetatori si orice persoana interesata de domeniul stiintelor agronomice si veterinare” – Prof. univ. dr. Gina Fintineru, prorector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti.

Mai multe informatii privind temele abordate si programul evenimentului sunt disponibile pe site-ul conferintei sau la adresa de mail agricultureforlife@usamv.ro.

Despre organizator:
Infiintata in 1852, USAMV Bucuresti scolarizeaza anual peste 11.000 de studenti, fiind cea mai mare universitate cu profil agronom si zootehnic din Romania. Ea gazduieste sapte facultati: Facultatea de Agricultura, Facultatea de Horticultura, Facultatea de Ingineria si Gestiunea Productiilor Animaliere, Facultatea de Medicina Veterinara, Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management si Dezvoltare Rurala.

La acestea se adauga doua statiuni de Cercetare: Statiunea Didactica si de Cercetare Dezvoltare Agronomica Moara Domneasca (Ferma Moara Domneasca – un model de ferma mixta, cu mai multe sectoare: zootehnie, cultura mare, pomicultura, precum si un complex alimentar) si Statiunea Didactica de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Pomicultura Pietroasa Istrita (105 ha de vita de vie, precum si o linie de vinificatie moderna, respectiv 230 ha livezi), Centrul de Studiu al Calitatii Produselor Agroalimentare si serele in sistem hidroponic din campusul USAMV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *