Clariant si Harbin Hulan Sino-Dan Jianye Bio-Energy anunta acordul de licenta pentru utilizarea tehnologiei sunliquid® in China

Clariant si Harbin Hulan Sino-Dan Jianye Bio-Energy anunta acordul de licenta pentru utilizarea tehnologiei sunliquid® in China

 

clariantAcesta este cel de-al doilea acord de licenta pentru tehnologia sunliquid® Clariant din China si al cincilea acord de licenta semnat la nivel global. Harbin Hulan Sino-Dan Jianye Bio-Energy intentioneaza sa dezvolte o fabrica la scara comerciala utilizând tehnologia Clariant, sunliquid®, pentru productia de etanol celulozic, in provincia Heilongjiang. Capacitatea de productie anuala planificata este de 25.000 tone de etanol celulozic prin prelucrarea a peste 125.000 tone de reziduuri de porumb. Proiectul vizeaza una dintre primele fabrici de biocombustibili de generatia a doua (2G) la scara comerciala, ce va fi situata in cea mai mare provincie producatoare de bioetanol din China.

Clariant, companie inovatoare si sustenabila axata pe produse chimice de specialitate, a anuntat astazi semnarea unui acord de licenta cu Harbin Hulan Sino-Dan Jianye Bio-Energy, companie chineza specializata in energie verde, pentru utilizarea tehnologiei de productie a etanolului celulozic, sunliquid®.
Harbin Hulan Sino-Dan Jianye Bio-Energy, filiala a grupului Sino-Dan Jianye, a fost infiintata la inceputul anilor 2010 si a fost implicata in activitatea de cercetare a biocombustibililor de generatia a doua (2G), timp de aproape un deceniu, devenind astfel unul dintre liderii in acest domeniu, in China.

Dezvoltarea proiectului si administrarea instalatiei de productie vor fi asigurate de Harbin Hulan Sino-Dan Jianye Bio-Energy intr-o zona de tip greenfield, lânga orasul Harbin din provincia Heilongjiang, in nord-estul Chinei, unde exista vaste culturi de porumb, utilizând terenul disponibil si infrastructura existenta detinuta de Sino-Dan Jianye Grup. Capacitatea anuala de productie este estimata la 25.000 de tone de etanol celulozic, prin procesarea a peste 125.000 de tone de reziduuri de porumb de provenienta locala. Astfel, unitatea de productie va fi una dintre primele fabrici de biocombustibili de generatia a doua (2G) construite pâna acum in provincia Heilongjiang.

Proiectul include licenta ce permite utilizarea tehnologiei sunliquid® , furnizarea de servicii tehnice, precum si furnizarea culturilor de pornire si platforma de procesare a drojdiei necesara pentru ca Harbin Hulan Sino-Dan Jianye Bio-Energy sa poata procesa materia prima, in scopul productiei de etanol celulozic.
Evaluarile detaliate ale proiectelor si pregatirile pentru faza de proiectare sunt in plina desfasurare.

„Anuntul celui de-al doilea acord de licenta pentru tehnologia noastra sunliquid® din regiune subliniaza faptul ca, pentru Clariant, China continua sa fie o piata in crestere. Mai ales acum, când China investeste din ce in ce mai mult in solutii tehnologice inovatoare si durabile, Clariant este bine pozitionat pentru a valorifica aceste oportunitati de afaceri promitatoare”, a declarat Hans Bohnen, directorul operational al Clariant.

“China intentioneaza sa stabileasca un mandat la nivel national pentru a include un procent de 10% de etanol regenerabil in compozitia combustibililor conventionali folositi in transporturi, in contextul in care mai multe provincii, printre care si Heilongjiang, au deja un mandat obligatoriu in acest sens.
Proiectul dezvoltat impreuna cu Harbin Hulan Sino-Dan Jianye Bio-Energy ne va consolida pozitia pe piata nationala a biocombustibililor de generatia a doua (2G), ajutând in acelasi timp China sa isi atinga obiectivele de decarbonizare in sectorul transporturilor”, sustine Christian Librera, Vicepresedinte si Seful Diviziei de Biocombustibili si Derivate al Clariant.

„Tehnologia etanolului celulozic este o tehnologie de biocombustibil de noua generatie, fiind puternic incurajata si sustinuta de catre guvernul chinez. Mai mult de atât, este unul dintre mijloacele tehnice importante, prin care sa putem sa indeplinim obiectivele stabilite de catre presedintele Xi Jinping – respectarea pragului maxim al emisiilor de carbon pâna in 2030 si asigurarea neutralitatii climatice pâna in 2060. Sino-Dan este incântat sa coopereze cu stimatul nostru partener Clariant la proiectul de etanol celulozic. Sunt sigur ca aceasta colaborare nu va aduce doar o contributie de impact in industria avansata a biocombustibililor din China, ci va aprofunda, de asemenea, prietenia de lunga durata dintre China si Europa”, a subliniat Wang Jianye, fondator si presedinte al Consiliului de administratie al grupului Sino-Dan Jianye.

Pentru provincia Heilongjiang, proiectul reprezinta o investitie semnificativa in tehnologii durabile, segment ce se bucura de o sustinere puternica din partea guvernului provinciei. Regiunea este una preponderent agricola, dispunând de resurse importante de materie prima si este, de asemenea, cunoscuta ca cea mai mare provincie din China pentru productia de bioetanol de prima generatie (1G). Prin utilizarea materiei prime provenite local, in acest caz – reziduuri de porumb – economiile de gaze cu efect de sera pot fi maximizate si vor aparea oportunitati de afaceri suplimentare de-a lungul intregului lant valoric.
Etanolul celulozic produs va fi utilizat pe piata regionala a combustibililor din China, ca aditiv pentru benzina sau drept combustibil E85, in loc de benzina, pentru a indeplini mandatul local in privinta procentului de amestec stabilit. Etanolul celulozic este un biocombustibil avansat, complet sustenabil si neutru din punct de vedere al carbonului, care poate fi usor amestecat in combustibilul conventional si utilizat in infrastructura auto actuala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *