Cine sunt beneficiarii celor mai mari subventii din agribusiness-ul romanesc!

Cine sunt beneficiarii celor mai mari subventii din agribusiness-ul romanesc!

 

agricAgricost, Smithfield, Avicola Buzau, Transavia, Intercereal din Ialomita si Vanbet Vaslui ocupa primele cinci locuri in topul celor mai mari beneficiari de subventii din agricultura, cu activitati in sectorul vegetal, dar si in zootehnie. Primele zece companii in acest clasament au incasat anul trecut peste 53,1 de milioane de euro, mai mult cu peste 23 milioane de euro fata de anul 2018, conform datelor transmise Agerpres de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Pe primul loc s-a situat Agricost din judetul Braila, la fel ca si in 2019, cu 11,81 milioane de euro, suma in crestere fata de anul precedent, cand a incasat 9,18 milioane de euro. Compania are in concesiune de la statul roman circa 56.000 de hectare de teren agricol in Insula Mare a Brailei. Agricost este detinuta de Al Dahra Agriculture din Emiratele Arabe Unite.

Citeste si Claudiu Franc, FCBR: Vrem sa ajutam fermierii din sud cu cereale!

Urmeaza apoi Smithfield Romania (judetul Timis), cu 8,58 milioane de euro, Avicola Buzau – 5,64 milioane de euro, Transavia din judetul Alba – 5,28 milioane de euro, Intercereal Ialomita – 4,9 milioane de euro, Vanbet Vaslui – 4,42 milioane de euro, Emiliana West Rom Timis – 3,41 milioane de euro, Agrisol International RO din Ialomita – 3,30 milioane de euro, Padova Agricultura Braila – 3,25 milioane de euro si Maria Trading SRL din judetul Calarasi – 2,81 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *