Claudiu Franc, FCBR: Vrem sa ajutam fermierii din sud cu cereale!

Claudiu Franc, FCBR: Vrem sa ajutam fermierii din sud cu cereale!

 

vacaMembrii Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania vor sa doneze cereale pentru crescatorii de animale din sudul tarii! Dupa cum bine se stie, productiile de cereale in sudul tarii au fost foarte mici, chiar compromise in unele zone, din cauza secetei. In aceste conditii, se pune tot mai mult problema asigurarii furajelor pentru animale intr-un sector si asa aflat in cadere libera. Claudiu Franc, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR), le promite sprijin fermierilor din sudul tarii. Membrii federatiei pe care o reprezinta intentioneaza sa doneze cantitati importante de cereale.

„Vrem sa venim in sprijinul fermierilor din sud cu cantitati importante de cereale, membrii federatiei s-au oferit sa doneze cereale pentru a salva animalele”, a declarat Claudiu Franc, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR), in cadrul conferintei Meat.Milk 2020 de la Poiana Brasov.

Efectivele de bovine din Romania sunt tot mai mici de la an la an, insa chiar si asa productia interna de lapte a reusit sa asigure undeva la 90% din necesarul de materie prima pentru procesare, in ultimii ani, a precizat Franc.

Anul 2020, insa, constituie o mare provocare pentru acest sector, daca nu cel mai greu din intreaga activitate pentru multi fermieri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *