Castelul Bethlen-Haller, desemnat „Cea mai buna destinatie de turism viticol din România”

Castelul Bethlen-Haller, desemnat „Cea mai buna destinatie de turism viticol din România”

 

Castelul Bethlen-Haller, simbolul Domeniului Jidvei de ceva vreme, a primit titlul de Best Winery Accommodation in Romania in cadrul Galei TopHotel Awards – Premiile Excelentei in Industria Hoteliera, a Turismului si Ospitalitatii din România.

Povestea tumultuoasa a Castelului Bethlen-Haller incepe la mijlocul secolului al XVI-lea, dovada fiind si faptul de-a lungul timpului, castelul a avut peste 45 de proprietari. Astazi, aceasta bijuterie arhitectonica poarta numele primei si ultimei familii nobiliare care au stapânit Castelul si se afla in administarea producatorului de vinuri Jidvei, unul din principalii jucatori pe piata interna.  

„Atunci când am initiat procesul de restaurare, in 2003, in România nu se vorbea despre oenoturism, gândul cu care am inceput a fost acela de a lasa o mosternire peste generatii comunitatii si zonei, pentru ca dincolo de legatura strânsa cu vinurile Jidvei, castelul este un simbol al Vaii Târnavelor.  In activitatea noastra de oenoturism, am incercat sa valorificam elementele care definesc cel mai bine cultura zonei, iar astazi, Castelul Bethlen-Haller este un loc unde istoria intâlneste contemporanul, iar autenticitatea satului transilvanean se imbina cu eleganta aristocratiei din secolele trecute. Recent, am obtinut clasificarea de 5***** pentru cazare si restaurante, ceea ce inseamna o mare recunoastere pentru toate eforturile din ultimii 20 de ani, iar distinctia oferita de TopHotel Awards ne onoreaza nespus de mult”, declara Claudiu Necsulescu, Presedintele Grupului Jidvei.

Situat in inima Transilvaniei, castelul le permite turistilor care ajung in zona sa se bucure de peisajele pitoresti de pe domeniul proprietatii. De asemenea, pot fi vizitate cramele Jidvei si Tauni, precum si Podgoria Jidvei, unde vizitatorii pot sa participe si la  degustari de vinuri din portofoliul Jidvei. 

TopHotel este cel mai mare eveniment anual care analizeaza tendintele globale si impactul acestora asupra investitiilor si dezvoltarilor hoteliere locale.  

Jidvei este cel mai mare producator de vinuri cu Denumire de Origine Controlata din România (D.O.C. Jidvei). In acelasi timp, Jidvei detine cel mai mare domeniu viticol din Europa, cu proprietar unic, care se intinde pe 2.500 hectare, precum si patru crame, aflate la Jidvei, Tauni, Blaj si Balcaciu. Portofoliul de produse este deosebit de variat, mergând de la vinuri linistite, pâna la vinuri spumante, vinars si must.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *