Calin Maties: Trebuie musai sa mancam romaneste, altfel ramanem o natie de consumatori de dublu standard

Calin Maties: Trebuie musai sa mancam romaneste, altfel ramanem o natie de consumatori de dublu standard

 

matiesIntr-o lume in care oferta pe piata este atat de mare, iar ofensiva supermarketurilor devine tot mai puternica, este cu atat mai mult de admirat lupta producatorilor romani de a ramane pe piata. Si cu atat mai de apreciat in cazul celor a caror activitate sunt produsele traditionale, o nisa care are deja consumatorii ei fideli. Poate n-ar fi rau ca si consumatorii romani sa le acorde o atentie mai mare si sa nu mai dea credit marfurilor aduse de peste tot, care nici macar nu se ridica la nivelul calitativ din tarile de provenienta. Oare nu ne-am saturat sa fim doar o natie de consumatori de dublu standard?

„Trebuie sa le spunem copiilor sa mamance romaneste, pentru ca daca mancam asa ne ajuta sa ne ridicam, daca nu, o sa ramanem doar o natie de consumatori de dublu standard in Europa, ce-i mai rau o sa ni se dea noua. Trebuie musai sa mancam romaneste”, a declarat Calin Maties, presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor de Produse Traditionale din Romania, la Forumul Agricultorilor de la Romexpo.

El a facut o adevarata pledoarie la adresa produselor traditionale romanesti si i-a indemnat pe romani sa-si invete copiii sa aprecieze produsele locale si sa le cumpere.

Citeste si Orlando Teodorovici s-a facut de ras cu sapa lui! „Ar trebui sa fie la muzeu, nu sa ne mandrim cu ea”, replica unui fermier

„Produsul traditional este cel mai romanesc produs, pentru ca are materie prima din Romania, este realizat de catre romani, fara amelioratori, chimicale si dupa procese traditionale romanesti facute in sistem traditional. Mai romanesc de atat nu exista. V-as ruga din susflet sa spuneti copiilor si de cate ori aveti ocazia sa incercam sa-i invatam pe copii si adolescenti ca produsele romanesti sunt cele mai bune din Europa si din lume, nu numai ca au gust si sunt de calitate, dar ne si ajuta sa ne ridicam pentru ca noi poporul roman si in istoria noastra ca acum, de 10 ani incoace, nu ne-a mers niciodata asa de bine”, s-a adresat Maties participantilor la forum.

Citeste si Romania, locul 14 in lume la importurile de tomate, in 2018

Calin Maties produce celebra Pita de Santimbru (Alba).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *