Orlando Teodorovici s-a facut de ras cu sapa lui! „Ar trebui sa fie la muzeu, nu sa ne mandrim cu ea”, replica unui fermier

Orlando Teodorovici s-a facut de ras cu sapa lui! „Ar trebui sa fie la muzeu, nu sa ne mandrim cu ea”, replica unui fermier

 

opreaDupa evenimentul grandios de la Romexpo de ieri, n-am apucat sa scriu nimic, asa am avut un gust amar si o lehamite..Si am mai vazut-o si pe Andreea Cretulescu, mare cunoscatoare in ale agriculturii (despre care toata lumea stia oricum ca are legaturi cu PSD) de mi s-a luat de tot. Acum, sincer, nici ca si-ar mai avea rostul sa mai scriu ceva. Sa recunoastem ca au fost niste promisiuni in van, iar manifestarea de forte n-a avut efectul scontat, dupa cate se pare. Printre atatea laude la adresa conducerii Ministerului Agriculturii au fost si cativa fermieri mai vocali care nu s-au sfiit sa spuna lucrurilor pe nume, restul asa cum ii stim (laude si tot ce vreti), nimic nou.

Dincolo de toate acestea, mi-a ramas, insa, in minte un lucru, de care chiar aveam de gand sa scriu oricum, sapa lui Orlando Teodorovici de la Finante, pus la colt de Romulus Oprea, presedintele Federatiei Nationale a Cartofului din Romania. (Culmea ironiei cei doi au stat si unul langa altul!)

Dupa ce ministrul Finantelor s-a laudat ca stie sa dea cu sapa si ca nu s-ar face de ras la o adica (in ruptul capului nu mi-l pot imagina pe Teodorovici dand cu sapa!), a venit si replica lui Romulus Oprea, presedintele Federatiei Nationale a Cartofului din Romania (FNCR)….Din pacate, ministrul (inca!) Teodorovici nu mai era in sala ca tare am fi vrut sa auzim ce poate sa raspunda.

“Imi pare rau ca a plecat domnul ministru al Finantelor care vorbea adineauri de sapa, ca n-ar fi ultimul la sapa, pai cred ca ar trebui sa punem sapa la muzeu. Noi trebuie sa ne dezvoltam, sa ajungem la nivelul Europei”, a declarat Romnulus Oprea.

Cu alte cuvinte, n-ar fi rau ca si in Romania cartoful sa fie precum in Europa, adica o cultura 100% mecanizata si mecanizabila, iar producatorii sa dispuna de spatii de depozitare adecvate, de spatii de ambalare, de tot ceea ce contribuie la realizarea unui produs cat mai bun vandabil, cam asta isi doreste producatorul roman.

Pana una-alta, n-avem decat sa ne multumim cu sapa lui OrlandoTeodorovici. Iar ca el, probabil, gandesc inca multi alti politicieni romani care in loc sa faca planuri de viitor, sa reflecteze macar la mecanizarea agriculturii, par ca raman cantonati in trecut.

Inregistrarea video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *