Busuiocul genovez, o cultura de nisa care prinde la olteni

 

busuiocBusuiocul genovez este o cultura de nisa care incepe sa devina interesanta si la romani! Dupa ce a accesat un proiect cu fonduri europene pentru legume, unei tinere din Craiova i-a venit ideea sa se apuce sa planteze busuioc genovez. Tehnica de lucru a dobandit-o inca de pe bancile facultatii de agronomie, cand mergea la statiunea Banu Maracine in cercetare. Acum 3 ani, a accesat si castigat un proiect cu fonduri europene de 40.000 de euro si pe langa castraveti, varza sau vinete, Patricia Maria Popa s-a gandit sa cultive si planta aromatica, la mare cautare de altfel, potrivit Ziarul Agricol.

L-a semanat in a doua decada a lunii aprilie, in alveole, apoi l-a repicat la jumatatea lunii iunie in ghivece galvanizate. Busuiocul nu este o planta pretentioasa, dar are nevoie de ingrijire.

Citeste si EXCLUSIV: STUDIU DE PIATA “LEGUME DE SERA SI SOLARII”

„Aceasta planta aromatica are nevoie de lumina si apa, de doua ori pe zi merg in spatiul protejat si il ud. Cel mai important lucru in ingrijirea ghivecelor de busuioc este soarele, acesta trebuie udat in fiecare zi daca este tinut la soare. In functie de marimea ghiveciului, busuiocul poate necesita si doua udari pe zi. Totodata, trebuie stiut si faptul ca apa nu trebuie sa balteasca in ghiveci, pentru ca prea mult apa poate duce la putrezirea radacinilor si moartea plantei”, a precizat Maria Patricia Popa.

Continuarea aici.

Citeste si Legumicultura la Fierbinti de Ialomita! Rosia, cea mai profitabila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *