Belchim Crop Protection, FMC Corporation si Rovensa Group sustin sistemul de transfer inchis easyconnect

Belchim Crop Protection, FMC Corporation si Rovensa Group sustin sistemul de transfer inchis easyconnect

 

Printr-o masura conforma cu angajamentul CropLife Europe de a face sistemele de transfer inchis (CTS) disponibile universal, numarul producatorilor de produse pentru protectia plantelor care sprijina Easyconnect CTS continua sa creasca. Din iunie 2021, Belchim Crop Protection, FMC Corporation si Rovensa Group isi unesc fortele cu ADAMA, BASF, Certis Europe, Corteva Agriscience, Nufarm si Syngenta, pentru a introduce easyconnect pe piata europeana.

„Salutam Belchim, FMC si Rovensa, care ni se alatura in eforturile noastre de a oferi fermierilor o solutie inovatoare pentru a-si incarca utilajele de stropit mai repede si mai usor, cu o siguranta sporita, atat pentru ei, cat si pentru mediu”, a explicat Louise Brinkworth, Leader EMEA, Corteva Agriscience si presedintele comitetului de conducere a grupului de lucru Easyconnect CTS. „Acum suntem in total noua lideri din industria agricola ce avem un scop comun: sa oferim fermierilor o paleta mai larga de produse compatibile cu easyconnect.”

Sistemul easyconnect este dezvoltat pentru produsele lichide de protectie a plantelor si este format din doua componente: un capac unic (premontat pe containere) si un cuplaj, care impreuna formeaza CTS-ul.

„Belchim este fericit sa-si uneasca fortele cu Certis si alti lideri din industrie, care fac parte din grupul de lucru easyconnect”, a declarat Peter Lieckens, Director, Supplier Relationship si Supply Chain Management, Belchim. „Suntem dornici sa sprijinim dezvoltarea si lansarea ulterioara a easyconnect, care va oferi fermierilor o solutie practica, protejand mediul si sporind siguranta operatorilor.”

„Una dintre valorile de baza ale FMC este siguranta, iar angajamentul nostru este sa o punem mereu pe primul loc. Suntem incantati sa ne unim fortele cu alte companii importante din industria de protectie a culturilor, pentru a continua dezvoltarea easyconnect si pentru a contribui la imbunatatirea sigurantei in exploatatiile agricole”, a declarat Sebastià Pons, Director de Marketing Strategic EMEA al FMC.

„Easyconnect CTS este in conformitate cu angajamentul nostru de a ajuta fermierii sa foloseasca produsele de protectie a plantelor in siguranta, pentru sanatatea lor si pentru protejarea mediului, sustinand obiectivele acordului european. Ne alaturam unui grup impresionant de lideri din industria agricola, iar impreuna vom contribui si vom ajuta agricultura sa atinga noi standarde de sanatate si siguranta”, a explicat Eric van Innis, CEO al Rovensa Group.

Prima lansare pe piata va avea loc in Danemarca si Tarile de Jos, in 2022, urmata de Franta, Germania si Marea Britanie in 2023, cu probabilitatea de extindere si in alte tari.

Dezvoltat de BASF, in colaborare cu producatori terti de echipamente, Easyconnect a fost testat pe scara larga in ferme din intreaga Europa, inca din anul 2015. Pe baza feedback-ului fermierilor, sistemul a fost imbunatatit constant in ceea ce priveste manipularea si viteza, facand umplerea mai rapida decat prin containerul de inductie, utilizat in mod obisnuit.

Easyconnect este o tehnologie deschisa si disponibila tuturor partilor interesate. Alti jucatori din sectorul agrochimic, producatori de echipamente sau orice alte parti interesate sa se alature lansarii easyconnect sunt incurajati sa contacteze oricare dintre companiile membre.

Despre Easyconnect si Grupul de lucru Easyconnect

Easyconnect este un sistem de transfer inchis (CTS) pentru produse lichide de protectie a plantelor, care are doua componente: un capac unic (pre-montat pe containere) si un cuplaj. Acesta permite umplerea mai rapida, mai usoara si mai sigura a utilajelor de stropit comparativ cu metodele conventionale. Dezvoltat de BASF, in colaborare cu producatori terti de echipamente, Easyconnect este accesibil tuturor partilor interesate de pe piata. Grupul de lucru Easyconnect este format din companii interesate sa introduca sistemul Easyconnect in anumite tari. Incepand din iunie 2021, acestea sunt ADAMA, BASF, Belchim Crop Protection, Certis Europe, Corteva Agriscience, FMC Corporation, Nufarm, Rovensa Group si Syngenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *