Balcanii, tarile din Asia si Africa, principalele piete pentru masinile agricole turcesti

Balcanii, tarile din Asia si Africa, principalele piete pentru masinile agricole turcesti

 

trExporturile turcesti de utilaje agricole sunt in crestere semnificativa, in acest an, pe langa pietele deja traditionale, fiind abordate si altele noi. In prezent, utilajele agricole produse in Turcia sunt livrate in peste 130 de tari, dupa cum a declarat secretarul general al Asociatiei Turce a Producatorilor de Masini si Echipamente Agricole, Selami Ileri. Tinta pentru 2019 este depasirea pragului de un miliard de euro la exporturile de tehnica agricola. “Doua treimi din tractoarele produse in Turcia sunt exportate in SUA si Italia, tari importante in acest domeniu”, a declarat Selami Ileri pentru Agentia Anadolu, preluat de Imm.gov.ro

Balcanii, tarile Asiei Centrale si Africa de Nord se numara printre principalii importatori de masini agricole turcesti. In luna august, exporturile de echipamente pentru masini au crescut cu 20%, a mai mentionat Ileri.

“Am prognozat ca o sa depasim un miliard de dolari doar pentru exportul de tractoare si echipamente in acest an”, a precizat oficialul turc.

Citeste si Orlando Teodorovici s-a facut de ras cu sapa lui! „Ar trebui sa fie la muzeu, nu sa ne mandrim cu ea”, replica unui fermier

Turcii vor sa abordeze in viitor si noi piete cum ar fi Brazilia si Australia. „Zidurile vamale din aceste tari sunt dificile pentru noi, incercam sa depasim aceasta problema”, a mai spus Selami Ileri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *