Investitie de 4 mil. euro intr-o fabrica de procesare a miezului de nuca la Ciugud

Investitie de 4 mil. euro intr-o fabrica de procesare a miezului de nuca la Ciugud

 

nutsLa Ciugud, in județul Alba, a fost inaugurata recent o fabrica moderna de procesare a miezului de nuca, investiție finanțata prin PNDR 2020. Este vorba despre Transilvania Nuts, o afacere dezvoltata de omul de afaceri Levente Hugo Bara – fostul proprietar al fabricii Supremia, vanduta intre timp concernului Solina si Alexandru Chiric, un om de afaceri din Republica Moldova. Fiecare dintre cei doi dețin cate 50% din business. In noua fabrica s-au investit peste 4 milioane de euro, parțial din fonduri europene si reprezinta dezvoltarea unei afaceri care a pornit in urma cu 5 ani. Valoarea totala a investitiei este de peste 4 milioane de euro, din care 1,8 milioane de euro valoare eligibila in cadrul submasurii 4.2a. Capacitatea de procesare va ajunge la 400 de tone/ an nuci in coaja.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

Transilvania Nuts este de cinci ani pe piata si are, la acest moment, 50 de angajati. Pentru 2019, conducerii fabricii se asteapta la o cifra de afaceri de 8 mil.euro. Fabrica inaugurata la Ciugud este cea mai moderna din Romania dintre fabricile de profil si printre cele mai moderne fabrici de procesare a nucilor din Europa, atat in ceea ce priveste tehnologia utilizata, cat si sistemele si standardele de calitate implementate in activitatea de producție si depozitare.

Sursa: alba24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *