Baciu, LAPAR: carnea din hypermarket-uri este expirata, importata de afara de catre “baietii destepti”

Baciu, LAPAR: carnea din hypermarket-uri este expirata, importata de afara de catre “baietii destepti”

 

carne_stricataRomanii cumpara din hypermarket-uri carne expirata adusa din Occident de catre “baietii destepti” aflati in cardasie cu strainii care prefera sa o exporte in Romania in loc sa o distruga, potrivit legii. Aceasta este o afacere din care castiga si strainii care o exporta, dar si romanii care o aduc aici si o vand la raft la niste preturi derizorii, mult sub cele de productie, punand, astfel, in pericol sanatatea populatiei si distrugand producatorii autohtoni cu preturi de dumping, a aratat la Conferinta Nationala a LAPAR, presedintele organizatiei, Laurentiu Baciu. Oficialul a explicat ca este imposibil ca aceasta carne de pe rafturile hypermarket-urilor sa aiba un pret semnificativ mai mic decat cel de cost.

“Ca vine de afara mai ieftin e o poveste, e o minciuna. Mai ieftin nu-i. Inseamna ca nu-i de calitate. N-are cum. Preturile s-au cam uniformizat. Sunt burse. Deci, nu poti sa zici ca vine mai ieftin. Si o mai si aduci de la mama naibii, cand tu ai porcul in spatele tau. Vorbesc de porc pentru ca ne-am plans tot timpul ca nu acoperim decat 30% din consmul de carne de porc. Pai, nu intai iau eu carnea asta de langa mine si apoi aduc de afara? Si, cum sa fie mai ieftina de afara?”, se intreaba retoric Baciu.

El invoca un raport recent al Comisiei Europene care stabileste pretul de referinta al carnii la nivel European.

“Intr-un raport al Comisiei Europene din luna februarie spunea undeva – carnea carcasa la vita era 3,8 euro si in galantarul romanesc o gasesti cu 3 euro. O vinde ala in pierdere? Iar aceeasi carne in magazinul din Bruxelles era intre si 10 euro. Eu nu pricep”, a continuat oficialul LAPAR.

Baciu gaseste si o posibila explicatie…

“Nu cumva este carne pe care aia trebuiau sa o arunce? Si, ca sa nu mai plateasca sa o duca la incinerat, a avenit baiatul destept din Romania si a zis – lasa ca fac eu curatenie aici ca am eu ce face cu ea. Aceeasi chestie cu carnea de pasare. Eu nu inteleg – un pui cat mana dai zece lei pe el. Il tai, mai ramane jumatate – asta inseamna patru euro pe kilogram. Si tu imi vinzi mie pulpe la raft cu un euro. Pai, nu cumva le-ai gasit pe undeva pe la un tomberon? Cum sa aduci cu pretul asta?”, conchide retoric presedintele LAPAR.

El devoaleaza sistemul mafiot care se ascunde in spatele blocarii legii supermarket-urilor.

“Asa ca nu intelg. Ce a fost in capul acelor parlamentari cand au trimis legea inapoi? Ce au vrut? Le-au stricat cumva baietilor destepti business-ul?!”, se intreba Baciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *