Avocatul Gabriel Biris la FlF 2019: Subventia directa mascheaza lipsa de competitivitate

Avocatul Gabriel Biris la FlF 2019: Subventia directa mascheaza lipsa de competitivitate

 

biris2Gabriel Biris, partener fondator al Casei de Avocatura Biris-Goran, sustine ca este ridicol ca in 2019 sa mai vorbim de antreprenoriat cu bani de la stat. Statul ar putea sa sustina mult mai bine antreprenorii locali prin intermediul instrumentelor de garantare, decat prin acordarea de subventii directe, care mascheaza lipsa de competitivitate, a declarat Gabriel Biris în cadrul FoodIntelForum, ocazie cu care a tinut sa remarce numarul mic de cazuri în care Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) a trebuit sa onoreze garantiile solicitate de fermieri (700 de cazuri dintr-un total de peste 100.000 garantii acordate).

“Eu personal cred ca statul poate sa ajute mult mai bine si mult mai eficient din punct de vedere al folosirii banului public dezvoltarea prin aceste instrumente de garantare. Mie mi se pare ridicol sa mai vorbim de antreprenoriat cu bani de la stat. S-a vorbit mai devreme de 620 mil. euro bani publici, ca sunt europeni sau romanesti sunt bani bagati în 11.000 proiecte cu manageriat privat, vorbim de Start-Up Nation, de tot felul de astfel de proiecte si în loc sa folosim ce avem ca levier prin garantare, prin cumva fonduri de încercare, noi ce facem? Dam bani publici, adica luam de la unii si dam la altii, eu cred ca nu acesta este viitorul economiei de piata, statul poate sa ajute mult mai mult dezvoltarea prin instrumente de garantare, decat prin subventii directe, pentru ca subventia directa mascheaza lipsa de competitivitate”, a declarat Biris.

Gabriel Biris, partener fondator, Casa de Avocatura Biris-Goran, a vorbit în cadrul FoodIntelForum 2019 despre “Eficientizarea fiscalizarii si finantarilor în foodbiz”, ocazie cu care a facut o serie de recomandari antreprenorilor romani pentru o mai buna gestionare a business-ului.

Citeste si Linii de finantare diferentiate pentru fermierii mici, fata de cei mari in viitorul Plan Strategic? Propunere FNGAL

A doua editie a FoodIntelForum (FIF) a avut loc in data de 18 iunie la ASE Bucuresti si a reunit cei mai importanti oameni din agribusiness-ul romanesc, industria alimentara si HoReCa, alaturi de oficialitati. Evenimentul a fost organizat de Event Space, în colaborare cu CEC Bank, Academia de Studii Economice din Bucuresti, Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania, ASPES – Asociatia pentru Studii si Prognoze Economico-Sociale si Computerland.

AgroStandard a fost partener media al evenimentului.

Citeste si Top judete productie orz, in 2018. Constanta, pe primul loc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *