ANSVSA asteapta doua misiuni de la Comisia Europeana – DG SANTE in noiembrie si decembrie!

ANSVSA asteapta doua misiuni de la Comisia Europeana – DG SANTE in noiembrie si decembrie!

 

meat&milk_2020Romania asteapta in perioada noiembrie- decembrie doua misiuni de la Comisia Europeana – DG SANTE, care vor verifica masurile si planul de control luate de autoritati in vederea eradicarii pestei porcine africane (PPA), insa se va avea in vedere si sectorul de procesare a laptelui, a anuntat Robert Chioveanu, presedintele ANSVSA, la seminarul Meat.Milk, desfasurat la Poiana Brasov. O veste ceva mai buna ar fi ca este foarte probabil sa nu fie efectuate vizite in teritoriu, pentru ca se va apela la sistemul informatic.

Intr-o prima faza, in perioada 23 – 27 noiembrie, va avea loc misiunea dedicata PPA, uramand ca in luna decembrie, incepand cu 10 decembrie, sa aiba loc si cealalta vizita.

Citeste si Claudiu Franc, FCBR: Vrem sa ajutam fermierii din sud cu cereale!

“In perioada 23 – 27 noiembrie,  va fi efectua o vizita in Romania de catre reprezentanti ai Comisiei Europene – DG SANTE, va fi o misiune in ceea ce priveste masurile si planul de control si eradicare a pestei porcine africane. Apoi, din 10 decembrie vom avea timp de o saptamana o misiune pe tot ceea ce inseamna unitati de procesare lapte. Ultima misiune in sector a fost in 2013, atunci cand a trebuit sa luam masuri, iar de la 1 ianuarie 2014 Romania a fost incadrata in randul statelor membre cu lapte conform”, a declarat Robert Chioveanu.

Misiunea de la CE trebuie sa aiba loc neaparat in acest an, in ciuda situatiei actuale determinate de pandemia de COVID-19, a mai spus Chioveanu.

“Ne-au spus ca trebuie realizata aceasta misiune in 2020, le-am avansat data de 10 decembrie. Speram ca vizita la fata locului nu se va desfasura, va fi doar prin sisteme informatice. Noi le punem la dispozitie toate documentele in sistem electronic”, a mai declarat presedintele ANSVSA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *