ANPC: Romania are stocuri suficiente de produse alimentare

ANPC: Romania are stocuri suficiente de produse alimentare

 

Romania dispune de suficiente stocuri de produse alimentare cu termen mai indelungat de valabilitate sau perisabile, inclusiv ulei, şi nu exista niciun motiv de ingrijorare cu privire la stocuri, transmit reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) şi cei ai Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR).

Șeful Autoritatii, Horia Constantinescu, a avut o discutie cu reprezentantii AMRCR, in contextul aglomerarilor de cumparatori inregistrate, recent, in magazine, in urma unei false alarme propagate online. In acest context, ANPC şi reteaua marilor magazine recomanda consumatorilor sa nu se lase manipulati de false alarme.

“Romania dispune de suficiente stocuri de produse alimentare cu termen mai indelungat de valabilitate sau perisabile, inclusiv ulei. Nu exista niciun motiv de ingrijorare cu privire la stocuri. Mai mult, odata cumparate cantitati atat de mari de catre un numar considerabil de cetateni, ar putea deveni dificila reaprovizionarea magazinelor respective, schimbandu-se, astfel, ritmicitatea obişnuita a lantului comercial. ANPC se afla in permanenta legatura cu reprezentantii marilor retaileri, urmand a informa periodic consumatorii, ca şi pana acum, referitor la modul in care se deruleaza actul comercial, in concordanta cu respectarea drepturilor lor”, se arata intr-un comunicat al ANPC.

De altfel, simpla mutare a unor cantitati mari de alimente de pe raftul magazinelor, in balcon sau camara, realizeaza, in mod nejustificat, premisele risipei alimentare care se va crea, astfel, in urmatoarea perioada, sustin reprezentantii ANPC. “Am intalnit asemenea situatii, chiar la inceputul pandemiei, consumatorii romani convingandu-se atunci ca astfel de stocari de cumparaturi sunt inutile, neexistand posibilitatea diminuarii stocurilor sau a creşterii accelerate a preturilor, in perioada urmatoare. Şi atunci, şi cu alte prilejuri, s-a demonstrat faptul ca stocurile nu fac altceva decat sa mareasca numarul şi cantitatea de alimente care se vor altera şi vor fi aruncate ulterior, generand doar o cheltuiala inutila pentru consumator”, se mentioneaza in comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *