ANM anunta o vara secetoasa

ANM anunta o vara secetoasa

 

Dupa ploi si inundatii vine seceta. Anuntul a fost facut de catre directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, care sustine ca Romania se va confrunta cu siguranta cu o perioada de seceta in cea de-a doua parte a verii.

„Luna iunie ne-a dovedit din plin ca trecem de la inundatii la canicula si cu siguranta vom vorbi din nou si despre seceta in a doua parte a verii, dupa un an anterior excesiv de secetos”, a declarant Elena Mateescu, in cadrul unei conferinte despre problemele de mediu din Romania, potrivit Agerpres.

Schimbarile climatice in Romania incep sa se simta tot mai mult in tara noastra, iar masuratorile din ultimii 20 de ani confirma acest lucru.

Citeste si Revolta fermierului Stefan Musca: S-a pus 10 bani la cereale si noi platim 2.000 lei pe azotat. Legumele nu le ia nimeni, iar laptele are pretul de acum 15 ani

 „Daca luam in considerare ultimii 20 de ani, cei mai calzi din istoria masuratorilor meteorologice si in tara noastra, deceniul 2011 – 2020 cel mai cald deceniu, pentru ca 7 ani din acel deceniu sunt in top 10 cei mai calzi ani din istorie, 2019 – 2020 sunt pe locul intai si doi ca fiind cei mai calzi ani, si in acesti ani am avut abateri termice ale temperaturii medii anuale a aerului mai mari de 1,5 grade Celsius, si mentionez acest prag pentru ca reprezinta tinta Acordului de la Paris, si daca nu implementam masuri specifice de adaptare la schimbarile climatice ca sa ajungem la neutralitate climatica in 2050, cu siguranta efectele pot fi asupra anumitor sectoare ireversibile”, a precizat Elena Mateescu.

One thought on “ANM anunta o vara secetoasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *