ANIF: Apa gratuita pentru irigatii pana la punctele de livrare si in 2020

ANIF: Apa gratuita pentru irigatii pana la punctele de livrare si in 2020

 

anifAvand in vedere lipsa precipitatiilor in multe regiuni ale tarii si regimul termic al aerului mai ridicat decat in mod obisnuit din ultimele luni, Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare aduce la cunostinta tuturor fermierilor ca, prin filialele teritoriale, va asigura apa pentru irigatii pana la punctele de livrare, acolo unde sunt incheiate contracte pentru anul 2020. ANIF incurajeaza toti fermierii care inca nu au incheiat contracte pentru livrarea apei sa mearga la Filialele Teritoriale de Imbunatiri Funciare pentru a face demersuri in acest sens, incheierea contractelor fiind in aceasta perioada in plina desfasurare.

Citeste si Exporturile frantuzesti de grau, blocate de grevele din porturi

Pentru informatii si clarificari legate de incheierea contractelor, fermierii pot lua oricand legatura cu membrii conducerii Filialelor Teritoriale de Imbunatiri Funciare, datele de contact ale acestora fiind publice si disponibile.

Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare informeaza toti fermierii ca, si in acest an, apa pentru irigatii pana la punctele de livrare este gratuita, prin fonduri asigurate de la bugetul de stat. Fermierii pot beneficia de apa gratuita indiferent daca sunt persoane fizice, persoane juridice, organizati in OUAI/FOUAI sau asociatie agricola.

Suprafata totala pregatita pentru contractare si irigatii, pana la aceasta data, este de 1,4 milioane hectare, fiind deservita de 1.800 km de canale si amplasata pe 27 de judete. ANIF a incheiat, prin filialele teritoriale, pana in prezent, 556 contracte, din care 503 multianuale si 53 sezoniere, pentru o suprafata totala de 724.447 ha. In anul 2019, suprafata pe care s-au aplicat udari, inclusiv in luna decembrie, a fost de 747.776 ha, iar suprafata contractata a fost de 837.639 ha.

Fermierii care intampina probleme legate de incheierea contractelor in teritoriu pot lua legatura cu Unitatea Centrala ANIF prin email, la adresa centrala@anif.ro, sau fax 0213322816.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

De asemenea, Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare pune la dispozitia potentialilor beneficiari, spre consultare, modelul de Contract multianual/sezonier pentru asigurarea nivelului optim al apei de irigatii la statiile de punere sub presiune si alte puncte de livrare.

Lista filialelor din teritoriu o puteti gasi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *