Americanii de la John Deere optimisti pentru 2020

Americanii de la John Deere optimisti pentru 2020

 

John-MayCompania americana John Deere a raportat un prim trimestru surprinzator de puternic, dupa o perioada relativ indelungata in care a fost zguduita de efectele razboiului comercial in curs intre Statele Unite si China. „Increderea fermierilor, desi este inca restransa, s-a imbunatatit in parte datorita sperantelor pentru o relaxare a tensiunilor comerciale si a exporturilor agricole mai mari”, a declarat directorul general John May. China a anuntat vineri ca a suspendat mai multe tarife punitive la importurile de bunuri industriale din SUA, ca raspuns la armistitiul incheiat (partial) in razboiul sau comercial cu Washington-ul. In conformitate cu acordul comercial de „Faza 1” semnat in ianuarie, Washingtonul a acceptat anularea cresterilor tarifare suplimentare, iar Beijingul s-a angajat sa cumpere mai multe produse agricole americane.

Tarifele de retorsiune ale Chinei impiedicasera anterior exporturile americane de soia si alte marfuri, ranind fermierii locali si, prin extensie, producatorii de echipamente agricole.

John Deere, care are sediul in Moline, Illinois, a inregistrat trei trimestre consecutive de scaderi ale profiturilor si incetinirea semnificativa a cresterii vanzarilor generale, concomitent cu cresterea tensiunile comerciale dintre cele mai mari doua economii din lume.

Pentru cele trei luni incheiate pe 2 februarie a.c., Deere & Co. a inregistrat o crestere neta pe bursa de 517 milioane dolari sau 1,63 dolari per actiune. Castigurile pe actiuni au depasit estimarea de 1,28 dolari, pe care o preconizasera analistii din industria de profil, potrivit unui sondaj realizat de Zacks Investment Research, depasind anul trecut profitul trimestrial de 498 milioane dolari, respectiv 1,54 dolari per actiune.

Citeste si Afinele ar putea ajunge la cel mai mic pret din istorie, in 2020

Veniturile ajustate – care exclud veniturile din serviciile financiare – au fost de 6,53 miliarde de dolari, ceea ce a fost in concordanta cu estimarea Wall Street, respectiv de 6,2 miliarde de dolari. Performanta trimestriala contrasteaza cu cea inregistrata in urma cu un an, cand John Deere a avertizat fermierii ca vor fi nevoiti sa se astepte la o crestere a costurilor echipamentelor agricole. Privind in viitor, compania este optimista si prevede castiguri fiscale pentru anul curent, in crestere de la 2,7 miliarde dolari la 3,1 miliarde de dolari.

Sursa: IMM.gov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *