Alina Cretu (APPR) despre PNS: Romania va avea ceea ce isi doreste si este capabila sa aiba

Alina Cretu (APPR) despre PNS: Romania va avea ceea ce isi doreste si este capabila sa aiba

 

Aceasta perioada este decisiva pentru elaborarea Planului National Strategic (PNS), de care depinde soarta agriculturii romanesti in urmatorii ani. Romania  va avea ceea ce isi doreste si este capabila de acest lucru, sustine Alina Cretu, director executiv al Asociatiei Producatorilor de Porumb din Romania (APPR), intr-un interviu acordat Agrostandard.

“La 1 ianuarie 2023 incepe noua PAC, aceasta inseamna ca lunile acestea va trebui sa se decida un Plan National Strategic pe agricultura, care nu stim cum va arata la final. In momentul acesta avem elementele cele mai importante, stim cam cum se doreste sa arate eco-schemele, stim cam care sunt masurile de agromediu si clima, stim cam care va fi plata directa pe hectar, a fost o propunere pentru plata redistributiva, vedem daca se va mentine, dar nu suntem convinsi ca tot ceea ce discutam astazi va fi transpus  in plan. Speram ca in perioada urmatoare sa vedem aceste negocieri catre finalul pe care si-l doresc si fermierii, speram ca aceasta politica agricola sa vina cu masuri pe care fermierii sa le poata aplica.

 Romania va avea ceea ce isi doreste si este capabila sa aiba. Mie nu mi-a placut niciodata sa pozez in victima, asa ca daca Romania nu va avea ceva sau va avea un PNS prost va fi pentru ca noi nu am fost suficient de pregatiti, acum nu suntem neaparat intr-o faza de negociere, suntem intr-o perioada in care trebuie sa venim cu propuneri inteligente, cu masuri bine scrise, care sa fie acceptate pe de o parte de Bruxelles, de cealalta parte sa fie masuri care sa poata sa fie accesate usor de fermierii romani pentru a fi siguri ca nu se pierde niciun ban de la UE. Va fi cat vrem noi sa fie”, a declarat pentru Agrostandard Alina Cretu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *