Alimente vegetale pe baza de proteine de mazare produse in Romania, la export

Alimente vegetale pe baza de proteine de mazare produse in Romania, la export

 

Verdino - Bratwurst cu spanac fata (2) (2)Verdino Green Foods, primul si singurul producator roman care ofera o alternativa sustenabila la produsele din carne, pe baza de proteine de mazare, a lansat o gama noua de carnati si chiftelute ca urmare a interesului din ce in ce mai crescut al consumatorilor romani pentru alimente vegetale, dar si datorita cresterii exportului in tari precum Spania, Olanda, Elvetia si Serbia. Astfel, compania ajunge la un portofoliu de 52 de produse vegane pe baza de proteine din mazare, iar dezvoltarea lui continua si in 2021. Noua gama vine cu sase tipuri de carnati, fiecare din ei cu insertii de condimente si plante aromatice specifice bucatariilor europene si orientale: Bratwurst si Bratwurst cu spanac, inspirati de bucataria austriaca si germana, carnaciori de mic-dejun – inspirati de gastronomia britanica, Merguez – cu condimente nord-africane, dar foarte populare si in Franta, carnaciori Salsiccia, cu ierburi mediteraneene si carnaciori de casa – cu condimentare romaneasca, similara si cu gastronomia poloneza.

Alaturi de noua gama de carnati, Verdino Green Foods lanseaza si chiftelute gata formate, asezate in matrita preformata si cheeseburgeri umpluti cu cuburi de cheddar, toate pe baza de proteina din mazare. Mazarea este considerata proteina viitorului pentru ca in productia unui kilogram de mazare se consuma cu 87% mai putina apa si se emite cu 90% mai putin CO2 decat in productia unui kilogram de carne.

Gama de produse Verdino poate fi gasita in majoritatea retelelor de comert modern, dar si online, pe www.verdinoshop.ro. In plus, o serie de restaurante si pizzerii si-au creat meniu vegan pentru care Verdino este principal furnizor de materii prime cum ar fi: burgeri, mici, salam Pepperoni, alternativa la feta, la carnaciori si la carne tocata.

“Anul 2020 a reprezentat recunoasterea noastra in piata ca principalul jucator in categoria plant-based din Romania. Am reusit sa penetram piata, astfel incat azi suntem prezenti in aproape toate retelele comertului modern, dar si HORECA. Odata cu pandemia, consumatorii au inceput sa constientizeze efectele pozitive ale dietei flexitariene, una care incurajeaza consumul de alimente vegetale si o atitudine mai atenta, cu respect, fata de resursele naturale. Cei mai multi dintre retaileri au inteles ca aceasta este directia viitorului si au devenit mai receptivi fata de produsele plant-based.

Astfel, am decis sa ne extindem portofoliul, oferind consumatorilor o paleta larga din care sa poata alege. Produsele Verdino intrunesc toate calitatile de gust ale consumatorilor nostri, sunt echilibrate caloric si reale surse de proteine si fibre. Suntem prezenti acum in trei zone importante din magazine: fresh, ultra-fresh si congelate, gama Verdino ajungand la 52 de produse si nu ne oprim aici”, spune Eberhart Raducanu, CEO Verdino Green Foods

Produsele Verdino vor ajunge in 2021 si in magazine din tari precum Marea Britanie si Germania, unde sunt semnate deja parteneriate cu distribuitori locali.

Conform unui studiu ING 2020, piata produselor alternative pe baza de plante din UE si Marea Britanie va depasi 7,5 miliarde de euro pana in anul 2025, comparativ cu 4,4 miliarde de euro in 2019. Exista diferente regionale in Europa in ceea ce priveste consumul produselor plant based, Marea Britanie fiind cea mai dezvoltata piata, cu vanzari in retail de aproape un miliard de euro, fiind urmata de Franta si Germania. Consumul per capita este cel mai ridicat in Scandinavia si in Benelux.

Despre Verdino

Verdino este un brand romanesc al companiei Verdino Green Foods din Medias si reprezinta viitorul, producand alimente cu impact zero asupra planetei. Verdino vine ca alternativa vegetala la produsele cu carne folosind proteina de mazare si uleiul de cocos. Gama de produse Verdino include burgeri, mici, carne tocata, parizer, carnaciori, salam, crenwursti, branzeturi din ulei de cocos si specialitati precum Mortadella cu fistic, Pepperoni ori Bacon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *