Agreena atrage o finantare de 45 milioane euro pentru a dezvolta revolutia agriculturii regenerative

Agreena atrage o finantare de 45 milioane euro pentru a dezvolta revolutia agriculturii regenerative

 

Agreena, compania concentrata pe impactul climatic și tehnologie financiara cu cea mai mare platforma de certificare a carbonului din sol la nivel global, a anuntat astazi obtinerea unei finantari de 46 de milioane de euro din seria B.

Condusa de HV Capital, unul dintre liderii pietei de venture capital din Germania, cu un portofoliu divers de investitii in start-up-uri in diferite stadii de evolutie, runda are o componenta interesanta de noi investitori, printre care fondul de impact social AENU și Anthemis, axat pe proiecte fintech.

Majorarea de capital vine și cu o dublare a actionariatului existent, alaturandu-se investitorul consacrat din sectorul alimentar Gullspång Re:food, precum și investitorul in tehnologie Kinnevik și fondul de export si investitii din Danemarca.

Noua runda de finantare considerabila incheiata de Agreena vine la doar un an dupa runda precedenta seria A de 20 de milioane de euro. De atunci, Agreena si-a dezvoltat activitatile de 10 ori, extinzandu-si amprenta geografica pentru a acoperi terenuri agricole in 16 tari europene si a incheiat parteneriate cu ferme care inglobeaza peste 600.000 de hectare pentru a le ajuta sa faca tranzitia catre agricultura regenerativa, avand un impact climatic pozitiv. Numai in Romania, Agreena gestioneaza peste 70.000 ha,  iar in Republica Moldova 170.000 ha.

“Pentru ca fermierii la nivel mondial sa faca tranzitia catre agricultura regenerativa, avand un impact climatic masurabil, trebuie sa construim un cadru de suport financiar si plati”, a declarat Simon Haldrup, Cofondator si CEO Agreena. “Intrucat industria agricola este una dintre industriile care pot face diferenta in eforturile de decarbonizare, Agreena construieste o infrastructura pentru tehnologie si servicii financiare de-a lungul lantului agricol.”

Agricultura regenerativa capata o amploare tot mai mare la nivel global, redirectionand atentia corporatiilor, guvernelor si a celor implicati in lantul de aprovizionare catre solurile agricole si reducerea emisiilor de carbon pentru a atinge standardele globale de neutralitate climatica.

Astfel, prin adoptarea practicilor agriculturii regenerative, fermierii joaca un rol esential in combaterea schimbarilor climatice, a insecuritatii alimentare si a altor probleme critice care vizeaza mediul inconjurator. Agreena a dezvoltat un mod care transforma impactul asupra mediului intr-o noua sursa de venit pentru fermieri, finantand tranzitia regenerativa si valorificand oportunitatile din piata voluntara de carbon.

Prin platforma digitala, fermierii isi pot planifica, urmari si valida progresul in parcursul spre agricultura regenerativa, din procesul de tranzitie de la emiterea CO2-ului la captarea si stocarea lui in sol. Astfel, imbunatatirea sanatatii solului si a biodiversitatii reduc nevoia de a utiliza inputuri agricole, sporind totodata rezilienta fermierilor la conditiile climatice tot mai nefavorabile (precum seceta sau inundatiile) si crescand performanta operationala a fermelor.

De cealalta parte a ecuatiei, certificatele de carbon emise de Agreena, alaturi de serviciile aditionale oferite, sustin companiile axate pe practici sustenabile, care implementeaza deja actiuni de decarbonizare, precum si companiile din lantul de aprovizionare agroalimentar care solicita din ce in ce mai mult trasabilitatea in teren a marfurilor agricole pentru a fi in conformitate cu cerintele de raportare Scope 3.

Noi oportunitati de dezvoltare prin tehnologie

Cea mai recenta achizitie a companiei de teledetectie Hummingbird Technologies a insemnat pentru Agreena extinderea ofertei dincolo de segmentul fermierilor, pentru a include servicii de date agricole pentru actorii lantului de aprovizionare, guverne si alte institutii. Prioritizand o agenda bazata pe stiinta si tehnologie, platforma Agreena incorporeaza acum o solutie de monitorizare si verificare de top la nivel mondial, bazata pe inteligenta artificiala, care utilizeaza imagini satelitare, cuplate cu date din teren si algoritmi de machine-learning pentru a identifica si raporta implementarea practicilor regenerative din cadrul fermei. Oferind monitorizare globala, compania are misiunea de a se implica activ in sprijinirea demersurilor catre neutralitatea climatica pentru intregul lant valoric.

“Impactul climatic real se creeaza pe scala larga, iar Agreena beneficiaza de o pozitionare optima pentru a putea oferi capacitatile de cultivare a carbonului la nivel mondial, acordand certificate de carbon de cea mai inalta calitate, verificabile si bazate pe procese ale naturii. Numai prin reducerea emisiilor de carbon vom putea atinge neutralitatea climatica”, a declarat Alexander Joel-Carbonell, partener HV Capital. 

De la fermieri la fintech

Avand radacini puternice in comunitatea agricola, Agreena a fost fondata initial prin sprijinul fermierilor danezi si a afacerilor agricole de familie, cu o investitie de etapa incipienta pentru dezvoltare. In urmatoarea etapa, compania introduce o platforma si un marketplace, integrate vertical. Lucrand mai intai cu fermierii pe teren pentru a monitoriza impactul carbonului, certificatele rezultate sunt construite in portofolii scalabile pentru corporatii, adaptate strategiei unice ESG.

Compania preia initiativa in furnizarea cadrului tehnologic pentru piata in crestere cu solutii financiare inovatoare, precum utilizarea tehnologiei blockchain sustenabile pentru o mai buna trasabilitate si transparenta sporita a creditelor de carbon si a banilor electronici si a contractelor inteligente pentru a facilita schimburile de plati intre corporatiile constiente de impactul climatic si fermieri, cu o reconciliere imediata la scala.

Suntem in plin proces sa eliminam barierele economice din calea adoptarii agriculturii regenerative pentru fermieri si intregul lor ecosistem, iar carbonul este doar inceputul”, concluzioneaza Simon Haldrup.  

Despre Agreena

Agreena amplifica puterea eliminarii carbonului din sol si capitalul natural pentru a finanta tranzitia catre agricultura regenerativa. Lucrand in stransa colaborare cu fermieri parteneri din 16 piete europene, aflandu-se in etapa de extindere, AgreenaCarbon este cea mai importanta platforma de carbon din sol la nivel mondial. Combinand tehnologiile de top de monitorizare prin satelit, solutiile Agreena pot sprijini fermierii, companiile si guvernele pe drumul catre neutralitatea climatica.

Despre Programul AgreenaCarbon

Programul AgreenaCarbon este acreditat conform standardului ISO 14064-2, alaturi de un organism tert de verificare si o metodologie aliniata cu stiinta IPCC. Compania respecta standardele recunoscute si va continua sa-si dezvolte oferta pe masura ce politicile si stiinta se dezvolta. Mai mult, compania este in prezent in curs de certificare Verra, iar finalizarea procesului este asteptata la sfarsitul acestui an.

Despre HV Capital

HV Capital este unul dintre cei mai de succes si mai puternici din punct de vedere financiar investitori pentru companiile in stadiu incipient si in crestere din Europa. Din 2000, HV Capital a investit in aproximativ 225 de companii, inclusiv in Zalando, Delivery Hero, FlixBus, si HelloFresh, prin diferite tipuri de investitii si cauta in permanenta urmatoarea generatie de inovatori din fiecare industrie, precum FinTech, SaaS, climata,  tehnologie si bunuri de larg consum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *