Agra Asigurari acopera suplimentar riscurile din pachetul de reintoarcere si daunele produse de daunatorii specifici culturilor de toamna si primavara

Agra Asigurari acopera suplimentar riscurile din pachetul de reintoarcere si daunele produse de daunatorii specifici culturilor de toamna si primavara

 

Noutatile din acest an vizeaza atat culturile de toamna, cat si culturile de primavara. La culturile de toamna, rapita si cereale, se acopera suplimentar riscurile din pachetul de reintoarcere si daunele produse de daunatorii specifici acestor culturi. Pachetul de reintoarcere se extinde si la culturile de primavara prin acoperirea de riscuri care pot afecta rasarirea si dezvoltarea plantelor in stadiile incipiente. Astfel, la culturile de primavara se pot asigura crusta, spalarea solului, daunele produse de particule fine de pamant si inghet, se arata intr-un comunicat al companiei.

Imbunatatirea produselor este un process continuu de analiza si in acest sens se aduc acoperiri suplimentare si in cazul culturii de vita de vie pentru vin si struguri de masa, prin acordarea unei despagubiri suplimentare in cazul daunelor provocate de grindina cu incepere de la stadiul de vegetatie BBCH 85 struguri in parga.

“Agricultura este o afacere tot mai riscanta in ultimii ani datorita schimbarilor climatice care genereaza riscuri impredictibile. Ne dorim sa fim cat mai aproape de fermierii nostri si lucram constant sa le oferim solutii viabile si noi avantaje pentru a-si proteja munca si culturile”, a declarat Horia-Adrian Lupu, Directorul General Agra Asigurari Romania.

Prezenta pe piata din Romania din anul 2016, Agra Asigurari ofera fermierilor mai multe produse de asigurare, printre care amintim polita Agrar Basis pentru cultura mare, Agrar Basis pentru Vita de vie si Struguri de masa, polita Sfecla de Zahar Universal, Index de Seceta si nu in ultimul rand, polita de asigurare pentru Sere si Solare.

Riscurile asigurate prin polita Agrar Basis sunt grindina, incendiul, inghetul, inghetul tarziu de primavara, furtuna/ploaia torentiala sau pachetul de reinsamantare care cuprinde urmatoarele riscuri: Crusta, Daune produse de particulele de nisip/ pamant antrenate de vantul puternic, Spalarea solului, Seceta pedologica in faza de rasarire si daunele produse de Daunatori specifici.

Pentru seceta pedologica si daunele produse de daunatori specifici se despagubesc costurile de reinsamantare cu 15% din suma asigurata, dar nu mai mult de 750 RON pe ha si numai dupa ce reinsamantarea a fost efectuata. Pentru celelalte riscuri din pachet de despagubesc costurile de reinsamantare cu 20% din suma asigurata pe hectar, dar nu mai mult de 1000 RON si doar dupa ce reinsamantarea a fost efectuata.

Culturile eligibile pentru programul de asigurare Agrar Basis sunt cerealele (grau, secara, sorg, hrisca, alac, triticum, orz, triticale, ovaz, mei, speciile mixte de cereale), porumbul (pentru boabe, pentru siloz si porumb samanta), fructele oleaginoase (floarea soarelui, in pentru ulei si cel pentru fibre, mac, rapita, sofranel, mustar), leguminoasele (mazare de camp, fasole de camp, lathyrus, lupin, soia, naut), radacinoasele (sfecla furajera, sfecla de zahar, hrean, dovleac pentru ulei, cartoful), precum si plantele alternative (canepa si chimen).

Citeste si Fructe si legume romanesti de la Profi sub marca “Proaspete de la noi”

Graficul de subscriere pentru pachetele de reinsamantare aferente culturilor de toamna si primavara se regasesc in infograficul de mai jos.

De la infiintarea sucursalei Agra Asigurari din Romania in 2016, portofoliul companiei s-a marit de 5 ori pe parcursul celor 5 ani, la peste 800.000 de ha asigurate. Compania estimeaza ca numarul suprafetelor asigurate va urma o evolutie crescatoare, iar in urmatorii 2 ani va ajunge sa asigure 1.000.000 de ha pe an agricol, concomitent cu digitalizarea proceselor de lucru.

Inca de la intrarea pe piata locala, asiguratorul agricol a introdus un proces digitalizat, ce vizeaza reducerea documentelor in format fizic. Astfel, fermierii se pot inrola online in Portalul Agra Asigurari si beneficiaza de servicii cu o birocratie minima, de la emiterea ofertelor de asigurare si a politelor in format electronic, pana la avizarea daunelor si plata despagubirilor.

Despre Agra Asigurari

Societatea de asigurari agricole Österreichische Hagelversicherung a fost infiintata in anul 1947 in Austria la initiativa fermierilor de catre companiile de asigurare austriece.

Din 2016, compania ofera produsele sale de asigurare si fermierilor din Romania fiind singurul asigurator specializat pe domeniul agricol.

Prin dezvoltarea permanenta a paletei de produse, compania ofera asiguratilor cele mai bune solutii pentru prevenirea efectelor climatice. Agra Asigurari garanteaza cea mai rapida si moderna evaluare de daune din Europa. Astfel, ajutorul rapid si nebirocratic in caz de dauna este principiul de baza al societatii Agra Asigurari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *