AFIR: Se depun cererile pentru sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” pana pe 15 octombrie!

AFIR: Se depun cererile pentru sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” pana pe 15 octombrie!

 

tineri AFIR primeste pana in data de 15 octombrie 2020 solicitari de finantare prin submasura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020). Pragul de calitate pentru primirea proiectelor, incepand cu 16 septembrie, este de 25 de puncte.
Din totalul de 43 de milioane euro alocate pentru finantare in aceasta sesiune, tinerii fermieri mai au la dispozitie 38,19 milioane euro, din care 19,9 milioane euro sunt alocati tinerilor din diaspora.

Situatia proiectelor depuse la zi, in timp real, precum si a disponibilului de fonduri poate fi urmarita pe site-ul AFIR, la: https://bit.ly/3kiDss2.

AFIR incurajeaza pe toti cei interesati sa depuna cerere de finantare sa consulte situatia depunerilor la zi, pentru a evalua corect sansele de a obtine finantare in contextul posibilitatii depunerii unui numar mare de proiecte cu punctaj similar.

In cazul proiectelor cu acelasi punctaj, departajarea acestora se face in functie de nivelul de calificare in domeniul agricol. De asemenea, in cazul in care exista proiecte cu acelasi punctaj si aceleasi prioritati, departajarea se va face in ordine descrescatoare a dimensiunii economice a exploatatiei agricole exprimate prin standard output (SO).

Depunerea cererilor de finantare se poate opri inainte de termenul limita (15 octombrie 2020, ora 16:00), daca valoarea publica totala a proiectelor depuse (care au un punctaj estimat mai mare sau egal cu pragul de calitate) atinge plafonul de 150% din alocarea sesiunii.

Citeste si 2020, anul cu cea mai mica productie medie de cand se organizeaza Ziua Porumbului la Orezu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *