AFIR: Fonduri de peste 43,7 de mil. euro pentru irigatii

AFIR: Fonduri de peste 43,7 de mil. euro pentru irigatii

 

IRIGATIIAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) primeste incepând de astazi, 01 iulie 2020, ora 09:00, cereri de finantare a proiectelor pentru dezvoltarea infrastructurii secundare de irigatii, prin submasura 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice” componenta infrastructura de irigatii (inclusiv pentru Aria de aplicabilitate teritoriul ITI Delta Dunarii) din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020). Fondurile disponibile pentru aceasta componenta a submasurii se ridica la 43.700.259 euro.

Depunerea Cererilor de finantare pentru submasura 4.3 – irigatii se va face pâna pe data de 30 septembrie 2020, ora 16:00, on-line pe www.afir.info, de catre beneficiarii eligibili, respectiv de catre Organizatiile Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI), constituite din proprietari sau utilizatori de terenuri agricole conform legislatiei in vigoare sau de catre Federatiile Organizatiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (FOUAI). OUAI/ FOUAI pot depune cereri de finantare numai in masura in care sunt detinatori de infrastructura secundara de irigatii preluata prin protocol sau proces verbal de predare-primire ori alte documente (acest tip de infrastructura este definita conform Legii nr. 138/ 2004 a imbunatatirilor funciare, cu modificarile si completarile ulterioare).

Citeste si Se pot obtine productii de top pe timp de seceta?! Fara apa si fara azot?!

Fondurile europene disponibile prin submasura 4.3 pentru componenta infrastructura de irigatii sunt 100% nerambursabile, iar valoarea maxima eligibila a unui proiect este de 1 milion de euro. Reamintim ca achizitia de echipamente de irigat pentru OUAI-uri/ FOUAI-uri este limitata la un procent de maximum 30% din valoarea totala eligibila a proiectului, din care s-a scazut valoarea aferenta echipamentelor de irigat.

Pentru intocmirea documentatiei necesare obtinerii finantarii, solicitantii de fonduri nerambursabile au la dispozitie Ghidul solicitantului care poate fi consultat gratuit pe site-ul Agentiei, www.afir.info, la sectiunea „Investitii PNDR” in pagina dedicata submasurii 4.3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *