ADS concesioneaza terenuri de pana la 50 ha pentru tineri

ADS concesioneaza terenuri de pana la 50 ha pentru tineri

 

TEREN_ADSAgentia Domeniilor Statului a demarat in data de 18 ianuarie 2021, a doua sesiune de concesionare a terenurilor cu destinatie agricola aflate in administrarea Agentiei Domeniilor Statului (ADS), in suprafata de pana la 50 ha, catre tinerii cu varsta de maxim 40 de ani. Perioada de depunere a solicitarilor de catre tinerii fermieri este 18.01.2021 – 29.01.2021, iar judetele pe raza carora se gasesc terenurile ofertate sunt: Alba, Gorj, Ialomita, Neamt, Satu Mare, Timis, Teleorman si Valcea. Persoanele interesate care indeplinesc conditiile prevazute de lege pot depune solicitari la sediul ADS sau pe adresa de e-mail a institutiei, pana la data de 29.01.2021, ora 14:00.

Suprafetele de teren disponibile pentru contractare, precum si modul de desfasurare a procedurii se regasesc pe site-ul Agentiei Domeniilor Statului, www.domeniilestatului.ro.

In data de 27 noiembrie 2020 a avut loc semnarea primului contract de concesionare de terenuri cu destinatie agricola aflate in exploatarea societatilor comerciale din portofoliul ADS, libere de contract, in suprafata maxima de 50 ha, cu un tanar fermier absolvent al invatamantului de profil, in vederea infiintarii unei ferme.

Lista completa a tuturor fermierilor declarati admisi pentru prima sesiune este disponibila pe site-ul ADS.
Normele metodologice de aplicare a acestui program au fost aprobate prin Hotararea nr. 811/2020, adoptata in sedinta de Guvern din data de 24.09.2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *