Achizitiile publice pentru investitiile derulate de autoritatile locale, avizate online

Achizitiile publice pentru investitiile derulate de autoritatile locale, avizate online

 

ONLINEIncepand cu data de 27 martie 2020, AFIR primeste spre analiza si avizare dosarele de achizitii ale beneficiarilor publici de finantare europeana nerambursabila doar prin intermediul noului modul online destinat achizitiilor pentru proiectele de investitii publice finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020). Noile functionalitati privind transmiterea dosarelor de achizitii sunt disponibile pentru fiecare proiect in parte in cadrul platformei online de depunere proiecte. Detalii privind pasii ce trebuie parcursi pot fi regasite in cadrul paginii de instructiuni pentru modulele on-line, pagina accesibila la adresa https://online.afir.info/Help.

„Este inca un pas pentru digitizarea completa a fluxului de implementare pe care Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale l-a facut pentru a veni in sprijinul beneficiarilor sai si care acum se dovedeste crucial in conditiile pandemiei de Covid-19.”, a tinut sa precizeze Dorin OPREANU, director general adjunct al AFIR.

Astfel, in relatia cu AFIR, beneficiarii publici vor putea depune prin intermediul modulului on-line programul achizitiilor pentru proiect, vor putea sa incarce sau retrage dosarele de achizitii si sa raspunda la solicitarile de informatii suplimentare ale AFIR. De asemenea, notificarea in urma verificarii documentatiei depuse on-line va fi primita tot prin sistemul informatic.

Aceasta noua facilitate se aplica submasurilor 4.3 – Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice, 7.2 – Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica, 7.6 – Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural si beneficiarilor publici ai submasurilor 19.2 – Sprijin pentru implementarea actiunilor in cadrul strategiei de dezvoltare locala si 19.3 – Pregatirea si implementarea activitatilor de cooperare ale GAL din PNDR 2020 si se refera la achizitiile specifice bunurilor, serviciilor si lucrarilor, derulate prin: achizitie directa, procedura simplificata si licitatie deschisa.

Achizitiile derulate prin negociere fara publicare prealabila, precum si modificarea contractelor de achizitie sau contestatiile in urma deciziilor comunicate de Centrele Regionale, cu privire la verificarea unei achizitii se vor depune in continuare, in format electronic.

Operationalizarea comunicarii intre beneficiarii publici si AFIR privind depunerea si verificarea ex-ante a dosarelor de achizitie de catre AFIR prin modulul on-line, vine sa intregeasca digitizarea completa a procesului de implementare a masurilor de investitii finantate prin AFIR, achizitiile beneficiarilor privati putand fi derulate digital inca din cursul anului 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *