Viata la ferma in vremuri de pandemie!

Viata la ferma in vremuri de pandemie!

 

lapteCrescatorii de animale au luat masuri stricte in ferme pentru a preveni raspandirea pandemiei de coronavirus. Nu intra si nu iese nimeni!, este deviza dupa care se ghideaza Cristian Lungu, care are o ferma de vaci cu 33 de capete in localitatea Dascalu din judetul Ilfov. Pana si masina de lapte care aprovizioneaza zilnic cele trei automate din Bucuresti se opreste la poarta. De fapt, aceasta este si singura, pentru ca toate celelalte sunt sudate. Lungu s-a retras la ferma, alaturi de sotie si cei doi baieti, avand grija impreuna de bunul mers al lucrurilor. Si nu este vorba doar de vaci, ci si de porci sau cele cateva sute de pui, ca sa nu mai vorbim de muncile campului.
Cererea de lapte este de doua-trei ori mai mare decat in mod obisnuit, insa prioritate au clientii fideli. Productia zilnica de la cele 18-19 vaci care intra la muls este de 250-470 de litri de lapte. Masina de lapte pleaca la ora 8 in fiecare dimineata, iar in jur de 10,30 automatele sunt goale, asa de mare este cererea, a declarat Lungu pentru FoodBiz.

Bineinteles, mai exista si clientii din localitate care vin si-si cumpara direct laptele de la ferma. Iar fermierul incearca sa impace pe toata lumea.

“Acesta este momentul in care putem sa vedem daca Romania poate sa-si asigure consumul din productia interna. Ar trebui ca fermierii romani sa faca front comun si sa obtina un pret bun, pentru ca nimeni nu va mai aduce lapte din afara. Varful de alimentatie va fi in circa doua saptamani, pe fondul restrictiilor de circulatie”, ne-a declarat Lungu.

Si atunci se va vedea cat de important este lantul scurt, pentru ca toata lumea va vrea sa se aprovizioneze de aproape, ca sa nu mai vorbim ca si banii vor fi tot mai putini…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *