15 mai, termenul pana la care se depun cererile pentru ajutorul de 1.000 euro/hectar la ustoroi

15 mai, termenul pana la care se depun cererile pentru ajutorul de 1.000 euro/hectar la ustoroi

 

usturoiPe lista programelor sustinute, in acest an, de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale se numara si cel destinat cultivatorilor de usturoi, o premiera pentru tara noastra. Cateva din conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cei care vor sa primeasca acest sprijin se numara urmatoarele: sa aiba atestat de producator, sa comunice directiilor agricole judetene rezultatele recoltei si sa valorifice productia. Cererile vor trebui depuse la DAJ pana la data de 15 mai de catre fermierii care cultiva minim 3.000 mp si valorifica 5 tone, a anuntat MADR.

„Cultivatorii vor primi 1.000 euro la hectar, trebuie sa aiba, insa, cel putin 3.000 mp. Am introdus o norma tehnica pentru ca sa nu se falsifice produsul. Nu ai de unde sa stii ca este usturoi romanesc, cerinta este sa aiba 10 cm de tija….Sa imi aduca tija usturoiului respectiv, pentru ca acesta este usturoiul romanesc. Asa il putem recunoaste si urmari in piata…Desi este mai putin dezvoltat decat cel venit din import, este mult mai sanatos si gustos”, declara recent ministrul Agriculturii Petre Daea.

Citeste si “Legume de sera si solarii in Romania”

Cultivatorii de usturoi urmeaza sa primeasca in 2019 un sprijin financiar de circa 1.000 de euro/ha printr-o schema de ajutor de minimis sustinuta de la bugetul de stat cu doua milioane de euro, potrivit unui proiect de Hotarare publicat pe site-ul MADR.

Cei interesati trebuie sa detina o suprafata cultivata cu usturoi de minim 3.000 mp si sa valorifice o cantitate de usturoi de minim 5.000 kg/ha.

Citeste si Producator de fructe si legume: Preturile mari la inputuri si subventiile mici sau chiar deloc ne scot de pe piata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *