136 de inscrieri in programul de sustinere a productiei de usturoi! Teleorman si Satu Mare, judetele fruntase

136 de inscrieri in programul de sustinere a productiei de usturoi! Teleorman si Satu Mare, judetele fruntase

 

usturoiPana la data de 1 aprilie, 136 producatori agricoli din 299 de fermieri doritori sa beneficieze de ajutorul de minimis erau inscrisi in programul de sustinere a productiei de usturoi. Judetele cu cei mai multi solicitanti inscrisi in Program sunt: Teleorman, Satu Mare, Botosani, Buzau, Mures, Timis, Constanta si Bihor.

Pentru a accesa programul de sustinere a productiei de usturoi, solicitantii sprijinului trebuie sa depuna o cerere de inscriere in program pana la data de 15 mai inclusiv, urmand ca Directiile Agricole Judetene sa verifice existenta culturii si sa inregistreze cererea in Registrul unic dedicat Programului.

Citeste si Oltenii nu se inghesuie la programul de sustinere a productiei de usturoi. O singura inscriere, la acest moment!

Reamintim conditiile de eligibilitate pe care beneficiarii trebuie sa le indeplineasca, cumulativ, pentru acordarea ajutorului de minimis de 1.000 de euro/ha:
a) sa detina o suprafata cultivata cu usturoi de minim 3.000 mp;
b) sa obtina o productie de minim 3 kg usturoi/10 mp;
c) sa fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu usturoi in anul de cerere.
d) sa faca dovada productiei realizate potrivit prevederilor lit. a) si b) prin documente justificative.

Valorificarea productiei se face in perioada 1 iulie – 29 noiembrie a anului de cerere. Documentele justificative (bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare) care atesta comercializarea productiei de usturoi valorificate in anul 2019, se depun la Directiile Agricole Judetene pana la data de 29 noiembrie.

Citeste si EXCLUSIV: STUDIU DE PIATA “LEGUME DE SERA SI SOLARII”

Schema de ajutor de minimis se desfasoara pe o perioada de 3 ani, respectiv 2019-2021, iar sprijinul financiar este de 1.000 euro/ha cultivat cu usturoi si se calculeaza proportional cu suprafata de pe care s-a obtinut o cantitate minima de 3.000 kg/ha. Bugetul pentru anul 2019 este de 2.000.000 euro (9.300.000 lei) si se aproba anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *