Ziua Porumbului 2020 la Elsit! Productie sub 2 to/ha pentru primele suprafete recoltate in ferma lui Nicolae Sitaru

Ziua Porumbului 2020 la Elsit! Productie sub 2 to/ha pentru primele suprafete recoltate in ferma lui Nicolae Sitaru

 

ziua_porumbului2020Ziua Porumbului va avea loc, in acest an, pe 10 septembrie la Orezu, judetul Ialomita, la ferma Elsit, asa cum s-a intamplat si in anii anteriori. Numai ca de data aceasta, din cauza pandemiei de COVID-19, evenimentul este organizat cu numar limitat de participanti din cadrul fermierilor – doar fermierii speakeri, reprezentantii companiilor partenere si ai presei sunt invitati in camp.

Citeste si INS: Porumbul reprezinta 53% din exporturile de cereale in T1

Manifestarea va putea fi, insa, urmarita LIVE – pe platforma FARMFORUM.RO si pe pagina de Facebook –

https://www.facebook.com/100333485086928/videos/607462483284921

Tema din acest an: Profit sau provocare in anul 2021?

Daca pentru acest an, este greu de vorbit de profit in cazul multor fermieri, poate ca 2021 va fi cu ceva mai mult noroc. Dupa cum bine se stie, 2020 este un an foarte dificil, pentru ca seceta a redus semnificativ productiile agricole.

Astfel, productia la culturile de toamna a fost compromisa in mare parte in mai multe judete din tara, iar, din pacate, nici pentru culturile infiintate in primavara prognozele nu sunt grozave. La ferma lui Nicolae Sitaru (unde are loc evenimentul), de exemplu, productia medie pentru primele 400 ha de porumb recoltate a fost sub 2 tone/ha.

Citeste si Nicolae Sitaru, APPR: Problemele fermierilor sunt rezolvate cand intra banii in conturi! Speram cat mai repede

Romania a fost, in 2019, cel mai mare producator de porumb din UE cu o productie de circa 17 milioane de tone. De asemenea, s-a aflat in topul exportatorilor de porumb din UE, si chiar pe prima pozitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *