„Ziua Cultivatorului de Rosii”, la prima editie

„Ziua Cultivatorului de Rosii”, la prima editie

 

pietroaseleLidl Romania impreuna cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti au organizat „Ziua Cultivatorului de Rosii” – o noua initiativa de sustinere a producatorilor locali. Lidl Romania impreuna cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMVB) si Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Legume (SCDL) Buzau au organizat pe 21 aprilie 2017 „Ziua Cultivatorului de Rosii”. Initiativa a luat forma unui seminar de informare si experiente practice dedicat dezvoltarii sustenabile a producatorilor locali si cresterii calitatii produselor autohtone.

Acesta face parte din parteneriatul strategic dintre Lidl Romania si USAMVB pentru sprijinirea producatorilor romani de legume si fructe. Seminarul s-a desfasurat la ferma Pietroasele din judetul Buzau si face parte din proiectul „Cultivat in Romania, specific romanesc”. Prin intermediul evenimentului, Lidl Romania, alaturi de Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti si Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau, isi propun sa resusciteze cele mai cunoscute soiuri romanesti de tomate, ce reprezinta un model de gust pentru consumatorul roman, dar sa si ofere tot suportul necesar producatorilor locali, pentru ca produsele lor sa ajunga la cat mai multi consumatori din tara si chiar din afara ei, potrivit unui comunicat al Lidl Romania.

Seminarul a abordat subiecte de interes despre modurile de cultivare a tomatelor in spatii protejate si camp deschis, alaturi de variantele tehnologice optime pentru culturile de rosii. Discutiile au fost sustinute de specialisti in horticultura-legumicultura ai USAMVB (printre care se numara Prorectorul Razvan Teodorescu si Prof. Elena Draghici), de cercetatori de la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Legume Buzau (printre care se numara Dr. Costel Vanatoru si Dr. Vlad Constantin), dar si de specialisti ai departamentului de calitate al Lidl Romania.

De asemenea, producatorii locali au avut posibilitatea de a beneficia de consultanta in diferite probleme tehnice si procedurale cu care se pot confrunta pe intregul parcurs al sezonului, ca parte a initiativei Lidl si USAMVB de a sustine dezvoltarea sustenabila a producatorilor locali si de a creste calitatea produselor autohtone de pe rafturile magazinelor.

Pe parcursul intalnirii au fost prezentate si discutate standardele de calitate pe care Lidl le cere de la furnizorii sai de tomate, subliniind inca o data rolul extrem de important pe care siguranta alimentara il are in politicile comerciale ale companiei.

pietroasa 2
In cadrul intalnirii, producatorii au avut si oportunitatea de a face o vizita practica la serele de rosii ale Statiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau, unde au putut vedea tehnologiile aplicate si rezultatele deosebite obtinute. Totodata, producatorii au putut vedea si stadiul rasadurilor de Rosii de Buzau 1600, primul soi romanesc de legume resuscitat in cadrul proiectului „Cultivat in Romania, specific romanesc”.

Citste si Victor Lacatus: 99% din hibrizii de legume cultivati in Romania provin din strainatate

Aflat la prima editie, evenimentul „Ziua Cultivatorului de Rosii” vine ca o continuare a promisiunii pe care Piata Lidl o aduce clientilor sai, de a oferi produse autohtone, proaspete, in fiecare zi si a promisiunii pe care Lidl o face producatorilor locali, de a-si concentra eforturile si expertiza in dezvoltarea activitatii si standardelor de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *