Vlad Mirita: De la tenor la fermierul Mosiei Chindia

Vlad Mirita: De la tenor la fermierul Mosiei Chindia

 

Vlad Mirita, un cunoscut tenor al Romaniei, a devenit fermier. Pasionat din copilarie de natura si animale, si-a facut o mica ferma la Targoviste pentru a hrani atat pe sine si familia, dar si pasiunea. Ferma a devenit, insa, o afacere in adevaratul sens al cuvantului sub numele Mosia Chindia, in timpul pandemiei, impreuna cu Dan Carstea, un om de marketing si relatii publice.

Nu as putea spune ca am avut dificultati in viata de fermier. Mai multe doar in perioada de invatare. Dar nici atunci nu le-am simtit ca dificultati pentru ca nu am avut nici un timp scurt pentru a simtii presiunea unei invatari rapide. Dificultatile au venit in perioada de afacere cu acte in regula pentru ca ai multe de urmarit.”

Mosia Chindia este prima ferma din Romania unde mai multe specii de animale sunt ”crescute prin pasunare”. In ferma care se intinde pe 3 hectare se gasesc porci, curcani, rate si alte pasari de curte.

Fata de alte ferme similare, noi ne deosebim prin pasunarea animalelor si faptul ca ele se muta. Animalele trebuie sa se miste, este procesul natural, ele migreaza. In felul asta solul si mediul asupra caruia ele au avut un impact are timp sa se recupereze. In functie de animal, impactul asupra solului este mai intens sau nu. Solul raspunde la acest impact, el se regenereaza daca tipul este optim.”

Printre produsele Mosiei Chindia se regasesc si carnea de porc, pui si curcani (carcasa si piese) si produse din carne (carnati, crenvursti, rulade etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *