Vacutele echipate cu casti virtuale, noua moda in Rusia! Mai putin stres, mai mult lapte!

Vacutele echipate cu casti virtuale, noua moda in Rusia! Mai putin stres, mai mult lapte!

 

vaca_realitatevirtualaOare gerul de afara afecteaza moralul vacilor? Ei bine, rusii vor sa elimine stresul animalelor cu ajutorul unor casti virtuale care sa le dea senzatia ca se afla in plina vara pe pasunea verde. O ferma din Rusia experimenteaza efectul pe care realitatea virtuala il are asupra vacilor, scopul cercetatorilor fiind reducerea stresului si majorarea productiei de lapte. Un experiment anuntat chiar de Ministerul Agriculturii din Rusia, ceea ce il face cu atat mai interesant. «Salariatii uneia dintre cele mai mari ferme din regiunea Moscova (ferma Rusmoloko), impreuna cu informaticienii au decis sa realizeze un experiment si sa dezvolte o macheta de ochelari virtuali pentru vaci», se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii din Rusia.

Citeste si Agricultura in Ucraina. 10 holdinguri lucreaza peste 100.000 ha fiecare!

Realitatea virtuala este de ceva vreme prezenta in acest sector, exemplu fiind ochelarii CowControl de la Nedap care permit scanarea informatiilor pentru fiecare vaca prezenta in grajd. De data aceasta, animalele sunt echipate cu o casca, care simuleaza un camp verde, potrivit Agri Mutuel.

Cercetatorii au demonstrat deja impactul pe care conditiile de mediu le au asupra sanatatii animalelor si productiei de lapte, atat cantitativ, cat si calitativ. Pentru a ameliora confortul si bunastarea animalelor, anumiti crescatori si-au echipat grajdurile cu perii rotative, covoare, saltele si roboti. Ca sa nu mai vorbim de vacile melomane…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *