V. Pambuccian: Tarile subdezvoltate exporta materie prima și importa produse finite. Asta suntem noi acum!

V. Pambuccian: Tarile subdezvoltate exporta materie prima și importa produse finite. Asta suntem noi acum!

 

varujanDeputatul Varujan Pambuccian, membru in Comisia pentru Tehnologia Informatiei și Comunicatiilor, considera ca echilibrarea balantei de plati a Romaniei este mai mult decat o urgenta, la acest moment. Romania exporta materii prime și importa produse finite, adica așa cum fac tarile subdezvoltate despre care ni se tot vorbea in urma cu cateva decenii. Un adevar tot mai evident de la o luna la alta și care ar trebui sa ne dea serios de gandit. Trebuie sa dezvoltam industria prelucratoare, sa exportam cu mult mai mult, inclusiv legume și fructe, sa investim serios in sector și, nu in ultimul rand, sa avem legi care sa vina la momentul potrivit și cu efecte in lumea reala, daca vrem sa depașim acest statut, considera deputatul armean.

“Mai tineti minte ce ni se spunea cand eram mici ca tarile subdezvoltate exporta materie prima și importa produse finite?! Asta suntem noi acum. Ne credem altceva și nu suntem, trebuie sa facem ceva sa ne revenim la normal, nu putem continua in felul acesta, trebuie bagati bani seriosi. Eu vorbesc de granturi, nu de cofinantari, de toate tampeniile acestea care au venit odata cu fondurile europene”, a declarat Varujan Pambuccian pentru FoodBiz.

Israelul ar trebui sa fie luat drept exemplu in multe privinte, dar mai ales in ceea ce privește modul in care industria de tehnologii a fost ajutata sa se dezvolte. Conteaza sa existe idei viabile și oameni care sa le poata concretiza, nu neaparat banii, este de parere deputatul armean.

Citeste si Constructia fabricii Clariant din Romania, in grafic

“Ca sa duci un proiect pana la capat nu trebuie neaparat sa ai bani, trebuie sa ai o idee viabila in primul rand și in al doilea sa fii tu in stare sa duci ideea pana la concretizarea ei, asta conteaza mult mai mult decat banii…Cred ca trebuie sa schimbam lucrurile și aici și sa le facem sa functioneze. Toate acestea se pot construi prin legi care sa vina la momentul potrivit și sa aiba efecte in lumea reala“, a mai precizat deputatul.

Varujan Pambuccian a anuntat ca vrea sa obtina al optulea mandat de parlamentar. El le propune alegatorilor trei mari proiecte pentru legislatura 2020-2024:
• Comunitati autosustenabile alimentar și locativ
• Tranzitia de la industria de tehnologia informatiei la industriile de inteligenta artificiala, securitate informatica și jocuri electronice
• Dezvoltarea ȘTIM (Știinta, Tehnologie, Inginerie, Matematica).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *