Un nou concept de piata in Romania la Paulesti, Prahova

Un nou concept de piata in Romania la Paulesti, Prahova

 

Piata Artizante, deschisa recent la Paulesti – Prahova, este un nou concept, revolutionar, adus din Danemarca si care se asteapta sa transforme modul in care comunitatea locala interactioneaza si face cumparaturi sau cel puttin asa spera investitorii.

 Cu o investitie initiala de peste 1.2 milioane euro, finalizarea proiectului a necesitat suplimentari consistente ale bugetului. Se estimeaza ca punctul de rentabilitate va fi atins dupa 1 an de zile, iar investitia va fi recuperata dupa o perioada estimativa de 5-7 ani. Inspirata de celebra Piata Torvehallerne din Copenhaga, Artizante se diferentiaza de piata traditionala romaneasca prin faptul ca isi propune sa aduca oamenii impreuna, intr-un mediu prietenos, si sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii prin oferta sa de produse, de la fermieri si artizani locali, precum si prin varietatea de mancaruri preparate, gata de consumat.

Acum 11 ani, am fost pentru prima data in Danemarca si am ajuns dintr-o intamplare in Piata Torvehallerne. Impresionat de zumzetul si diferenta incredibila intre piata cu care eram obisnuit din Romania si nivelul de arta pe care l-am intalnit in piata de acolo, a inceput sa mi se infiripe ideea ca puterea antreprenoriatului este incredibila daca Artizanii sunt lasati sa se exprime si au un teren pregatit pentru a-si atinge potentialul. 11 ani mai tarziu, reusim sa aducem acest concept in Romania, oferind un spatiu unde oamenii se pot aduna impreuna ca intr-o societate, in acel loc unde iti face placere sa te vezi cu vecinii, cu alte persoane de calitate, sa te poti opri sa bei un pahar de vin civilizat, in timp ce iti faci cumparaturile”, spune Andrei Severin, investitor si Managing Director.

Conceptul pietei, de la design, la servicii, este gandit in jurul ideii de comunitate si calitate a vietii. Sigla este inspirata de motivul traditional al soarelui, dar poate fi interpretata si ca o masa in jurul careia stau oameni.  

Piata Artizante targeteaza 2 categorii mari de clienti: familistii care isi vor dori sa petreaca timp de calitate atunci cand merg la piata si gurmanzii. Artizante isi propune sa devina locul unde cetatenii care locuiesc in nordul Ploiestiului si in Paulesti vor veni sa se delecteze cu preparate extrem de gustoase si locul unde vor veni sa isi faca cumparaturile, datorita unui nivel foarte ridicat de calitate al produselor. Selectia de Artizani (cei care vand produse in piata) a fost facuta dupa un set strict de criterii, evaluate de o comisie.

Dimensiunea totala a constructiei este de 2.000 mp, la parter si o zona de terasa si teren de joaca de 300 mp, precum si peste 70 locuri de parcare. In Piata Artizante veti gasi cel putin 3 genuri diferite de bucatarie: americana, arabeasca, romaneasca, dar veti putea manca si inghetata sau servi o cafea de specialitate. Vom avea o diversitate bogata de fructe, legume, dulceturi, flori, lactate si prajituri artizanale. In cadrul pietei va functiona si o brutarie renumita si o farmacie”, arata Andrei Severin.

Tot aici vor fi organizate periodic evenimente private, pe baza de invitatie pe diverse teme legate de rafinamentul culinar, precum workshop de gatit un hamburger gourmet, preparare de branzeturi sau degustare de vinuri.

One thought on “Un nou concept de piata in Romania la Paulesti, Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *