Ultimele noutati de la Agentia Nationala de Zootehnie privind modelul certificatului zootehnic

Ultimele noutati de la Agentia Nationala de Zootehnie privind modelul certificatului zootehnic

 

oaieAgentia Nationala de Zootehnie (ANZ) a facut publice ultimele noutati cu privire la modelul certificatului zootehnic, eliberat de fiecare registru genealogic rasial, in concordanta cu modelul prevazut in Regulamentul 717/2017, observatii și amendamente necesare, in urma sedintei Grupului de Lucru pentru Zootehnie, din 30 noiembrie 2018, care a avut loc la sediul institutiei cu reprezentantii Asociatiilor care conduc Registrele Genealogice la speciile ovina și caprina. Informatiile vor fi transmise Comisiei Europene așa cum a fost solicitat.

Citeste si Compania Al Mawashi din Kuweit cumpara 200.000 de oi din Romania

Conducerea ANZ sustine ca s-a adus la cunoștinta asociatiilor necesitatea respectarii in mod unitar a modului de eliberare a certificatelor zootehnice in concordanta cu specificatiile modelului de certificat zootehnic conform Regulamentului UE 717/2017.

Principalele decizii luate cu aceasta ocazie:
1. va fi implementat un element de securizare a certificatelor zootehnice eliberate, specific fiecarui registru genealogic;
2. semnatura electronica nefiind obligatorie nu va fi folosita pe aceste documente; – certificatele zootehnice sunt documente unice care se elibereaza o singura data in viata animalului;
3. fiecare asociatie va face specificatii clare in Programele de ameliorare cu privire la varsa minima de eliberare a certificatului zootehnic in functie de obiectivele ameliorarii, fixate prin programele pe care le deruleaza; – vor implementa un document aditional certificatului zootehnic pentru a evidentia cu acuratete miscarea animalelor de reproductie intre fermele cuprinse in programele de ameliorare.

Citeste si Legea zootehniei nr. 32/2019, in vigoare. Lista infractiunilor si amenzilor

ANZ a organizat, avand in vedere atributiile de coordonare și monitorizare a activitatii de ameliorare, o intalnire de lucru cu asociatiile/organizatiile acreditate pentru conducerea Registrelor Genealogice la rasele din speciile ovina/caprina, care au responsabilitatea realizarii obiectivelor programelor de ameliorare, in data de 31 ianuarie 2019, la sediul institutiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *