Turcii sunt cei mai mari exportatori de faina din lume

Turcii sunt cei mai mari exportatori de faina din lume

 

fainaTurcia este cel mai mare exportator de faina din lume, cu un volum de 3,3 milioane de tone, in 2019, nivel care ar urma sa creasca pana la 3,5 milioane de tone in 2020, dupa cum a declarat Agentiei Anadolu Gunhan Ulusoy, directorul Asociatiei Internationale a Operatorilor de Mori din Eurasia (IAOM).Exporturile turcesti au crescut semnificativ in ultimele doua decenii, iar, spre exemplu, daca ne raportam la cele 170.000 de tone livrate, in 2001, este vorba de o crestere de 20 de ori. Turcia exporta faina in 92 de tari. In acelasi timp, Turcia este și al doilea cel mai mare exportator de paste fainoase la nivel global, in ultimul deceniu, avand incasari de 22 de miliarde de dolari din livrarile pe pietele externe, potrivit newsletter-ului realizat de IMM.Gov.ro.

Turcia, care are in jur de 540 fabrici de faina, ocupa locul opt in lume intr-un top al celor mai mari producatori de grau, cu un volum de 19-20 de milioane de tone anual. Chiar si asa, productia interna nu poate satisface cererea exportatorilor de produse fainoase, care apeleaza si la importuri.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

Eurasia include cele mai importante tari producatoare de faina de grau, a mai subliniat Ulusoy, care a adaugat ca aceasta regiune asigura 55% din exporturile mondiale de faina (12 milioane de tone).

Sursa foto: pngkit.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *