„Transhumanta”, brandul producatorilor de branza de la Vama Buzaului

„Transhumanta”, brandul producatorilor de branza de la Vama Buzaului

 

bzBranza de burduf, casul, urda, telemea si cascavalul sunt cele cinci produse locale pentru care edilii din Vama Buzaului vor sa obtina certificat de atestare traditionala. Localnicii au inteles ca daca se vor asocia vor deveni mai puternici si isi vor putea comercializa produsele, iar din 2010 sunt constituiti in Asociatia Transhumanta Vama Buzaului. Acesta este si brandul sub care ar urma sa fie comercializate lactatele produse de catre localnici. Branza de burduf este vanduta deja „cu sigla”, pretul de comercializare variind intre 20 si 25 lei/kg, numai ca, deocamdata, produsele se gasesc in general doar la poarta producatorului, relateaza Buna Ziua Brasov.

Vama Buzaului are un potential foarte mare in ceea ce priveste cresterea animalelor si produsele traditionale. In comuna exista chiar un izlaz intins pe o suprafata de 1.800 de hectare certificat ecologic, poluarea fiind zero in localitate „Imi doresc sa promovam atat Vama Buzaului, cat si produsele traditionale: branza, casul, urda, telemeaua sau cascavalul. Avem foarte multi producatori, dar daca nu le reuseste punerea in valoare a produselor, vor da inapoi”, a declarat primarul Tiberiu Chirilas.

El doreste ca impreuna cu Primaria Brasov sa faca un parteneriat, astfel ca Asociatia Transhumanta sa aiba un colt dedicat in fiecare hala de branzeturi din cele cinci piete agro-alimentare ale Brasovului.

Citeste si Vacarul cu nume de artist Taica Tereza

De asemenea, Primaria Vama Buzaului va organiza de luna viitoare si pana in septembrie un targ al branzei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *