Termen prelungit la AFIR

Termen prelungit la AFIR

 

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) prelungeste cu o luna, pana la 31 martie 2022, sesiunea de primire a cererilor de finantare pentru cooperarea orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectoarele agricol si pomicol (submasurile 16.4 si 16.4a) din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020.

Alocarea financiara este de 40 de milioane de euro pentru submasura 16.4 si de 10 milioane de euro pentru submasura 16.4a.

Pana la aceasta data s-au depus online 105 cereri de finantare in valoare de 23,2 milioane de euro pentru proiecte de cooperare in sectorul agricol (sM 16.4) si 27 de cereri de finantare insumand 6,1 milioane de euro pentru cooperare in sectorul pomicol (sM 16.4a).

“Valoarea sprijinului financiar, acordat pentru accesarea submasurilor 16.4 si 16.4a este de 250.000 de euro. Costurile de functionare a cooperarii nu trebuie sa depaseasca 10% din valoarea maxima a sprijinului acordat pentru fiecare proiect. De asemenea, sprijinul solicitat trebuie sa fie justificat si corelat cu proiectul, tinand cont de complexitatea acestuia, de cantitatea de produse comercializate si de valoarea adaugata generata de respectivul proiect dupa implementare. Cuantumul sprijinului acordat prin aceste doua linii de finantare este 100% nerambursabil”, mentioneaza AFIR .

Pragul minim de selectie al proiectelor pentru cele doua submasuri este de 10 puncte si reprezinta pragul sub care niciun proiect nu poate fi selectat pentru finantare.

Depunerea cererilor de finantare se realizeaza on-line pe pagina oficiala a Agentiei, www.afir.info, conform prevederilor Ghidului solicitantului si anexelor aferente submasurilor anterior mentionate, disponibile pe site-ul AFIR.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *