Stockholm, cel mai inteligent oras din lume

Stockholm, cel mai inteligent oras din lume

 

stockholmCapitala Suediei, Stockholm, a fost desemnata „cel mai inteligent oras din lume” datorita inovatiilor sale cu privire la mediu, tehnologie digitala si bunastarea rezidentilor. Desi este una dintre capitalele cu cea mai rapida crestere din Europa, edilii capitalei suedeze intentioneaza ca pana în 2040 sa se ajunga la o amprenta de carbon pozitiva. Primarul din Stockholm, Anna König Jerlmyr, a prezentat obiectivele climatice ambitioase ale orasului în cadrul unei conferinte a proiectului European GrowSmarter. Districtul Valla Torg este un astfel de exemplu al eforturilor depuse în cadrul proiectului GrowSmarter. Apartamentele publice au fost renovate pentru a reduce impactul asupra climei, exista masini electrice si sisteme de schimb de biciclete, precum si un nou tip de sistem de gestionare a deseurilor.

Tuburile sub presiune înalta transporta deseurile într-un singur centru de colectare, ceea ce înseamna ca este nevoie de mai putin spatiu si de mai putine camioane de gunoi pe drum.

Mobilitatea urbana durabila este o alta prioritate a capitalei suedeze, care a instalat recent senzori langa stadionul orasului. Acestia colecteaza o mare varietate de date, destinate sa ajute orasul sa implementeze o politica de transport mai eficienta.

Proiectul GrowSmarter a listat 12 solutii inteligente legate de energie, mobilitate si infrastructura, care sunt derulate la Stockholm si alte doua „orase far” – Barcelona si Köln.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *