Startul este important. M-Peat: start optim pentru legume si plante ornamentale

Startul este important. M-Peat: start optim pentru legume si plante ornamentale

 

mpeat_kep
O familie de produse de amestec de substrat cu continut de turba nord europeana de calitate exceptionala, cu supliment de umidificare si ingrasamant starter, M-Peat este de real ajutor chiar din prima etapa de dezvoltare a legumelor si plantelor ornamentale. Tipurile recomandate pentru semanat sau cultivare in tava, poturi sau galeti, asigura conditii de start optime pentru plante si randament mai bun pentru producatori.

Semanarea eficienta, cresterea adecvata a rasadurilor si dezvoltarea viguroasa in prima etapa de crestere constituie un avantaj greu de recuperat daca a fost neglijat la timpul lui. La fel de adevarat este si opusul: putem crea o baza solida pentru succesul de mai tarziu daca reusim sa cultivam plante sanatoase cu dezvoltare radiculara corespunzatoare si dezvoltare initiala adecvata.

Tot mai multi producatori din toate colturile lumii recunosc importanta eforturilor initiale si prin prisma randamentului economic: rasadurile sanatoase sunt indispensabile pentru obtinerea unor rezultate bune si pentru eficientizarea cultivarii, iar ponderea plantelor care pornesc in cele mai bune conditii nu este deloc lipsita de importanta. Chiar si cateva procente de plante de calitate mai slaba pot genera diferente care vor fi perceptibile in randament si in volumul profitului.

Conditii perfecte de la bun inceput

Este clar ca producatorii de legume si plante ornamentale care gandesc matur, nu vor lasa la voia intamplarii culturile lor, nici in primele faze ale dezvoltarii acestora. Solutia eficienta pentru cultivarea rationala, vine de la familia de amestec de substrat M-Peat, care asigura conditii ideale culturilor in toate etapele de dezvoltare, simplifica si eficientizeaza, respectiv face predictibila cultivarea legumelor si plantelor ornamentale.

Paleta de produse profesionale M-Peat consta in amestecuri sterile din turba bruna de muschi Sphagnum si ingrasamant starter, pentru rasadurile de legume si plante ornamentale, cultivarea in ghiveci a plantelor de interior si de gradina, punerea in containere a puietilor, precum si cresterea puietilor forestieri.

Continut de calitate

Diferitele tipuri de substrat se foloseste cu rezultate excelente atat la semanare si rasadire cat si la cultivare in poturi sau galeti. Membrii familiei de produse M-Peat asigura un mediu de dezvoltare fiabil, cu structura omogena si capacitate optima de ventilatie a aerului si retinere a apei. Toate acestea contribuie la dezvoltarea sanatoasa si rapida a radacinilor si intensificarea dezvoltarii in primele etape.

Toate amestecurile de substrat contin agenti de umectare si ingrasamant starter, iar datorita nivelului pH 5,6 ideal al mediului de cultivare, se asigura si absorbtia optima a substantelor nutritive. Datorita continutul special de granule de argila si capacitatii crescute de pastrare a umiditatii, MPS3+Clay este alegerea perfecta pentru culturi cu ciclu de cultivare mai lung.

Componenta de baza a amestecului de substrat provine din minele de turba din Finlanda, Suedia si Estonia, ceea ce ofera garantii in plus pentru asigurarea neintrerupta a produsului la nivelul calitativ superior constant, cu care ne-am obisnuit. Aveti garantia ca substratul M-Peat este lipsit de daunatori nocivi si alte materii toxice pentru plante.

Solutii pentru fiecare etapa in parte

Produsele familiei M-Peat au fost dezvoltate pentru scopuri usor diferite, respectiv pentru nevoile specifice ale plantelor in diferite etape de dezvoltare. MPS 1 este un substrat recomandat pentru cultivarea rasadurilor de legume – mai ales ardei, rosii, crucifere, pepeni, castraveti, tutun – in tava sau poturi, care datorita continutului de turba matura de culoare inchisa si continutului foarte redus de praf este ideal pentru utilizare in etapa de semanat si umplere a tavilor.

Woman holding a box with plants in her hands in garden center

Mai tarziu se aplica MPS2 pentru o dezvoltare initiala viguroasa la cultivarea in poturi, si MPS4 pentru un ciclu de cultivare mai lung in galeti, asigura conditii optime soiurilor de legume – mai ales ardeilor, rosiilor si castravetilor – cultivate in ghivece cu diametru de cel putin 25 de cm. In plus, produsele M-Peat pe baza de turba bruna actioneaza benefic asupra dezvoltarii armonioase a celor mai multe soiuri de plante ornamentale.

Gama de produse M-Peat asigura plantelor aflate in primele etape de dezvoltare, baza unei dezvoltari stabile si sanatoase. Vom obtine stocuri sanatoase care ofera garantia calitatii recoltei si profitabilitatii economice daca se utilizeaza diferitele tipuri de produse recomandate, mijloace si materiale moderne si profesioniste disponibile. Astfel, vom reusi sa extindem in timp conditiile optime pentru dezvoltarea culturilor.

https://malagrow.ro/

M-Peat MPS 1
M-Peat MPS 2
M-Peat MPS 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *