Alexandru Stanescu: Este foarte important ca atat hipermarketul, cat si producatorul sa-si respecte contractul

Alexandru Stanescu: Este foarte important ca atat hipermarketul, cat si producatorul sa-si respecte contractul

 

stanescuRelatia hipermarket- producator roman a cunoscut de-a lungul timpului destule suisuri si coborasuri, daca putem spune asa. In ciuda tuturor discutiilor mai mult sau mai putin aprinse dintre cele dua parti, toata lumea este de acord ca un comert civilizat nu poate sa existe fara o relatie transparenta intre comerciant si producator. Presedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, Alexandru Stanescu, spune ca este foarte important ca atat hipermarketul, cat si producatorul roman sa stea impreuna la aceeasi masa si sa-si rezolve problemele de orice natura ar fi ele.

‘In relatia hipermaket – producatorul roman cred ca ar fi foarte important ca asociatia hipermarketurilor, dar si cea a producatorilor romani sa stea la o masa si sa discute toate problemele care apar in aceasta relatie. Eu am discutat cu fiecare separat. Fiecare are dreptate, dar atata timp cat nu vom putea sa-i punem la aceeasi masa, sigur lucrurile nu se vor rezolva. Din cate stiu eu, si politicile hipermarketurilor sunt politici economice si ei au interes sa faca vanzare.

Produsele romanesti sunt agreate la raft si de hipermarketuri, dar apare o chestiune de logistica intre producator si hipermarket”, a declarat pentru FoodBiz Alexandru Stanescu.

Iar daca fiecare isi respecta angajamentele asumate in contract, atunci chiar nu are de ce sa apara probleme.

“Daca totul se face printr-un contract, este foarte important ca fiecare sa respecte acel contract. Cand vorbim de contract, bineinteles, vorbim si de calitatea produsului care vine de la producator catre hipermarket, dar si de obligatiile hipermarketului si ma refer aici la plata la o anumita perioada de timp”, a mai spus Alexandru Stanescu.

Mai multe insa despre retelele de retail moderne din Romania, dar si despre drumul parcurs de produsele romanesti pana la raft veti putea afla in cadrul conferintei organizate in data de 28 octombrie in cadrul manifestarilor BucharestFoodSummit, cu tema: Evolutia retelor de retail moderne. Influenta asupra productiei nationale alimentare si de bauturi, si produselor locale.

Participa printre altii
• George Scarlat, Secretar de Stat, MADR
• Paul Anghel, Director general ANPC
• Jean Valvis, Antreprenor, Valvis Holding
• Daniel Botanoiu, Fermier, consultant in afaceri agricole
• Valeriu Tabara, Presedinte, ASAS
• Dimitrie Musca, Presedinte, Combinatul Agroindustrial Curtici

Pentru participare la seria de conferinte Bucharest Food Summit, click aici.

https://www.youtube.com/watch?v=0OjUfkO-SnE&feature=emb_logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *