Sorin Mihai Cimpeanu, rectorul USAMV Bucuresti, a declarat la BucharestFoodSummit ca universitatea pe care o reprezinta este deschisa sa colaboreze si sa-si adapteze programele de pregatire a specialistilor potrivit solicitarilor venite din partea agribusines-ului autohton. El a vobit despre legatura stransa care ar trebui sa existe intre mediul academic si fermieri, cu referire directa la importanta pe care orele de practica ar trebui sa o aiba in pregatirea managerilor de maine.
Nu in ultimul rand, rectorul USAMV a facut referire si la invatamantual dual, pe care il vede ca fiind cea mai buna forma de pregatire, cu conditia sa existe un parteneriat intre unitatea de invatamant si agentii economici.
“Cred ca si noi universitatile avem datoria sa ne pregatim foarte bine, astfel incat ceea ce facem sa fie intr-adevar ceea ce solicita piata, ceea ce se apreciaza pe piata si nu sa le spunem povesti studentilor. Piata este intr-o evolutie foarte rapida si stim cu totii acest lucru. Noi suntem aici, nu avem programe preconcepute, ceea ce este foarte bine, dar ele trebuie sa vina la solicitarea dumneavostra, a pietei. Aceste programe trebuie sa aiba o componenta de pratica, cel putin jumatate din timp, de fapt. Poti sa vezi multe lucruri intr-o universitate, dar nu si ce aveti dumneavostra in ferme’’, s-a adresat Sorin Cimpeanu, rectorul USAMV Bucuresti, fermierilor prezenti la intalnirea cu retailerii, eveniment ce a avut loc in data de 29 octombrie la USAMAV Bucuresti in cadrul BucharestFoodSummit.
USAMV are incheiate parteneriate cu agricultori importanti, dar si ferme experimentale proprii.
“Asociere neaparat, integrare esential, toate acestea duc la profit”, a atras atentía rectorul USAMV.
BucharestFoodSummit.ro, Editia a III-a: 21 septembrie – 19 noiembrie 2020, conferinta: „Modernizarea continua a retelelor de retail in Romania si Europa de Sud-Est. Efort, succes, asociere si parteneriat intre producatori si retele de desfacere. Comertul, veriga fundamentala pentru accelerarea integrarii productiei nationale alimentare si de bauturi.”
Conferinta a fost moderata de Gabriel Biris, Partener Fondator, Casa de Avocatura Biris-Goran, iar co-moderator a fost Bogdan Popovici, BucharestFoodSummit. La eveniment a participat si Adrian Oros, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, care a adus vesti proaspete de la Bruxelles privind modul in care ar putea sa arate viitoarea Politica Agricola Comuna, raspunzand astfel intrebarilor adresate de fermierii prezenti la USAMV, alaturi de Paul Anghel, Director general – ANPC, Mario Cretu, Corporate Affairs Manager – Carrefour Romania, Mihai Toader, Coordonator Achizitii Produse – Grup Auchan, Valer Hancas, Corporate Affairs&Communication Director – Kaufland Romania & Moldova, Alexandru Baciu, Antreprenor – Ferma Baciu, Nicusor Serban, Presedinte Clubul Fermierilor Romani.
BucharestFoodSummit.ro este organizat in parteneriat cu #RomaniaFunctioneaza, FoodBiz, CEC Bank, Casa de Avocatura Biris-Goran, Domeniile Urlati, ASAS, ASPES, FIHR, ICDP – Maracineni, HORA, Agrostandard si Academia de Studii Economice Bucuresti.
Sponsorii evenimentului: Sponsor Gold – Computerland Romania, Exclusive Pure Water Partner – Aqua Carpatica, Wine Partner – Domeniile Samburesti.
Partenerii media: FoodBiz, #RomaniaFunctioneaza, Agrostandard, Lumea Banilor, EVZ, TVRi si Economistul.