SIMBEE, solutia inteligenta care monitorizeaza de la distanta stupina si ofera date in timp real

SIMBEE, solutia inteligenta care monitorizeaza de la distanta stupina si ofera date in timp real

 

stefan simbeeSIMBEE, solutia pentru apicultura inteligenta dezvoltata de Simfony Mobile, in colaborare cu Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultura (I.C.D.A.), se bucura deja de succes pe piata romaneasca, unde este utilizata de numerosi apicultori, care si-au marit semnificativ eficienta, datorita facilitatilor utile si usor de folosit oferite. Acestia pot urmari mult mai usor, doar prin intermediul telefonului sau al laptopului, evolutia culesurilor, schimbarile din factorii de mediu sau dezvoltarea familiilor de albine – atat in sezonul activ, cat si cel inactiv. Stefan Florea, inginer de vanzari in cadrul Simfony Mobile, compania care se ocupa de comercializarea acestei solutii, ne spune cum a reusit solutia SIMBEE sa starneasca interes printre apicultorii romani, ba mai mult sa fie inclusa chiar si in proiectele realizate cu ajutorul fondurilor europene. Odata validata pe plan intern, SIMBEE va lua calea strainatatii, unde dupa cate se pare sunt toate sansele sa aiba succes, daca ne uitam la ofertele existente pe piata.

– Sunt interesati apicultorii romani de solutiile inteligente dedicate acestui sector?

Din fericire pentru noi, exista un segment de apicultori care este destul de bine conturat: apicultorii profesionisti – cei care citesc, studiaza, merg la diverse conferinte si expozitii despre apicultura si asimileaza tot ce este nou. Aceasta categorie este cea principala careia ne adresam prin solutiile noastre inovative. Prin intermediul lor, SIMBEE ajunge la si mai multi apicultori, sa le spunem mai conservatori, uneori reticenti la tehnologie. Tot din fericire pentru noi, am observat ca din vorba in vorba, apicultorii din toate categoriile si de toate marimile sunt tot mai interesati de ceea ce le poate oferi SIMBEE.

– Cum a fost primita de catre apicultori SIMbee? Ne puteti da un exemplu de apicultor care a apelat la serviciile Simphony Mobile? Cum l-ati convins?

Apicultorii profesionisti au apreciat solutia si au inclus-o in proiectele pentru fonduri europene. Sunt constienti de necesitatea unui astfel de sistem. Faptul ca datele lor sunt pastrate in siguranta si le raman pentru a le putea vizualiza cu un simplu clic a fost primit foarte bine. Primul apicultor care a cumparat sistemul nostru este un important crescator de matci din Teleorman. Sistemul era cuprins in proiectul pe fonduri europene si il ajuta sa verifice constant sanatatea albinelor. Compania noastra are in portofoliu si solutii pentru alte industrii, iar SIMBEE este una pentru care nu trebuie sa ducem foarte multa munca de lamurire – utilitatea ei este evidenta de la prima prezentare. Ne-a ajutat foarte mult faptul ca majoritatea apicultorilor profesionisti stiau si isi doreau de mult timp un astfel de sistem. Ne place sa spunem ca acest produs este creat de catre apicultori deoarece acopera exact nevoile lor, pe baza sugestiilor lor. Noi nu am facut decat sa gasim solutia tehnica perfecta, iar Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultura (I.C.D.A.) ne-a ajutat sa fim cu un pas inainte, evitand capcana de a oferi facilitati inutile sau care nu-si justifica, cel putin momentan, costul.

Citeste si Romanii nu se omoara dupa miere. Consuma in fiecare zi doar trei grame

– Care sunt principalele avantaje si cat costa solutia? Ce informatii ofera in timp real?

Monitorizarea de la distanta a stupinei si stocarea datelor in timp real reprezinta un avantaj major pentru apicultor. Practic, oferim clasicul “caiet al apicultorului” integrat intr-o solutie moderna, mult mai usor de actualizat si interpretat. Principalul avantaj il constituie faptul ca solutia noastra este una completa, adica include toate componentele necesare functionarii: echipamentul, comunicatia si platforma de colectare si afisare date care sunt dezvoltate de Simfony Mobile. Un alt avantaj reprezinta pretul competitiv, adaptat realitatilor pietei din Romania. Costul unui sistem similar produs in Vest este de cel putin 800 de euro, fara partea de comunicatie. Pretul SIMBEE este la mai putin de jumatate, cu conectivitatea inclusa! Detalii despre preturi si oferte promotionale sunt disponibile pe site-ul nostru: www.simbee.ro.

– Va adresati si pietei externe?

Exista solutii similare si in tara, si in afara, insa consideram ca avem de-a face cu o piata unde exista loc pentru imbunatatiri, iar la o analiza atenta, este usor de observat ca SIMBEE este cea mai performanta. Anul acesta, ne-am propus sa abordam doar piata din Romania, cu planuri de dezvoltare pe pietele din Europa incepand cu anul viitor. Experienta acumulata in dezvoltarea celorlalte solutii ne-a invatat ca este mai usor sa validam solutia in Romania, pentru ca apoi sa facem pasul catre piata din Europa.

– Cum v-a venit ideea sa creati aceasta solutie si cine a contribuit la realizarea ei?

In urma unei discutii cu reprezentantii I.C.D.A. am identificat nevoia de a monitoriza stupii de albine. Noi aveam expertiza in tehnologie, iar institutul a venit cu expertiza stiintifica. Acesta este doar inceputul, deoarece impreuna ne dorim sa dezvoltam produsul si sa-l facem cat mai util pentru cat mai multi apicultori. Pasii urmatori sunt implementarea de analize personalizate si predictii, imbunatatiri care sunt deja in lucru si in scurt timp vor deveni disponibile pentru toti utilizatorii nostri actuali si viitori.

– Ce solutii mai aveti in portofoliu destinate agriculturii/zootehniei? De cand sunteti pe aceasta piata?

Vezi si Mierea romaneasca, concurata puternic de cea din Ucraina, mai ieftina cu peste 30%

Portofoliul nostru include si alte solutii destinate agriculturii si zootehniei. De exemplu, sisteme complexe de monitorizare care urmaresc pana la 20 de parametri esentiali in industrie: umiditatea aerului, temperatura, precipitatiile, umiditatea solulului etc. Practic, plecand de produsele pe care le avem deja, strategia noastra este sa dezvoltam la cerere aplicatii de monitorizare pentru agricultura sau zootehnie, astfel incat acestea sa fie adaptate cat mai bine nevoilor unice ale diferitelor tipuri de fermieri. Solutiile noastre sunt dezvoltate in Romania cu o echipa de dezvoltatori pasionati care inca din anul 2014, pas cu pas, implementeaza solutii inovatoare in diferite industrii si domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *