Rosii oltenesti in supermarketuri

Rosii oltenesti in supermarketuri

 

oltLegumicultorii olteni, partenerii Kaufland intr-un proiect de 5 milioane de euro! Dupa ce a lansat cu succes primul program national pentru carne de porc 100% romaneasca, in parteneriat cu Cooperativa Agricola „Tara Mea”, Kaufland vrea sa faca acelasi lucru cu un program similar, de data aceasta la legume, astfel incat sa gasim pe rafturi tomate, gogosari, kapia, ardei gras si usturoi, adica legume produse in Romania. Este vorba de 70 de legumicultori din comunele Strejesti si Gradinari, partenerii din judetul Olt in acest proiect.

Semintele sunt achizitionate de un producator roman de la Campia Turzii, iar rasadurile vor fi crescute, pentru inceput, in sere din Grecia. Nici nu este de mirare, pentru ca la noi nici n-ar prea avea unde…

Citeste si Maramures, judetul fara nicio cooperativa agricola in sectorul de legume-fructe

Proiectul presupune, pe langa achizitionarea de inputuri, si realizarea unui depozit central de legume, dar si a unor depozite mai mici, in corturi cu temperatura controlata, in marile bazine legumicole din tara, potrivit OltTv.

„Este un proiect pilot, in care sunt incluse cooperative din judetele Olt, Dambovita si Giurgiu. E un proiect foarte ambitios, in care Kaufland si Tara Mea pun la dispozitie 5 milioane de euro pentru a achizitiona tot ce este necesar pentru a putea livra tomate, gogosari, kapia, ardei gras si incercam si usturoi romanesc. Inputurile vor fi livrate producatorilor prin cooperativele mici pentru a produce calitate. Ne propuntem cel putin 12 tone de tomate, calitatea I pe fiecare 1.000 de metri patrati, pentru ca avem un hibrid puternic, care produce minimum 4 kilograme pe fir”, a declarat Florin Cioboltanu, consilierul ministrului Agriculturii.

Citeste si EXCLUSIV: STUDIU DE PIATA “LEGUME DE SERA SI SOLARII”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *