Actiunile intreprinse de Presedintia romana  la Consiliul UE, in ianuarie. De la pestele spada, la platile directe

Actiunile intreprinse de Presedintia romana la Consiliul UE, in ianuarie. De la pestele spada, la platile directe

 

ce_daeaMinisterul Agriculturii informeaza ca in primele trei saptamani ale presedintiei romane la Consiliul Uniunii Europene s-au incheiat cu succes doua teme de interes: trialogurile politice din 22 ianuarie a.c. pentru propunerile de transpunere a recomandarilor privind pestele spada precum si masurile din Comisia generala pentru pescuit in Marea Mediterana (GFCM).

De asemenea, in perioada urmatoare, sub presedintia romana se vor incheia procedurile, urmand a se publica in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene:
– Regulamentul de modificare a Reg. (UE) nr. 1305/2013 si (UE) nr. 1307/2013 in ce priveste anumite norme privind platile directe si sprijinul pentru dezvoltare rurala pentru anii 2019 si 2020;
– Directiva privind combaterea practicilor comerciale neloiale;
– Regulamentul pentru definirea, prezentarea si etichetarea bauturilor spirtoase, utilizarea denumirilor bauturilor spirtoase in prezentarea si pe eticheta altor produse alimentare si protectia indicatiilor geografice ale bauturilor spirtoase.

Citeste si Seminte oferite gratis tuturor celor care vor sa cultive si sa manance legume si fructe romanesti!

In intervalul 22-23 ianuarie 2019, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a prezentat prioritatile si programul pentru urmatoarele sase luni in comisiile de specialitate ale Parlamentului European (PE). A explicat contextul special in care se va desfasura presedintia, respectiv constrangerile impuse de incheierea mandatului Parlamentului European.

Petre Daea a precizat ca Politica comuna in domeniul pescuitului este deosebit de importanta, atat prin dimensiunea sa interna, care contribuie la gestionarea durabila a stocurilor halieutice si la promovarea bunastarii si identitatii culturale a comunitatilor noastre locale, cat si prin dimensiunea sa externa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *