Produsele romanesti ajung greu pe piata externa din varii motive, o realitate de care toata lumea este constienta. De fapt, in multe dintre cazuri, poate nici n-ar trebui sa vorbim de piete straine, ci mai degraba de pietele romanilor care au emigrat. Iar din pacate, nu de putine ori produsele livrate au fost de slaba calitate, ca sa vorbim de partea goala a paharului. Si daca suntem cinstiti pana la capat, a cam venit vremea sa recunoastem ca nici nu ai cum sa cuceresti o piata internationala sau sa faci fata concuretei externe cu produse precum cremwursti, parizer si sunca de Praga asa cum sunt facute in Romania, spune Sorin Minea, presedintele Romalimenta si fondator al producatorului de mezeluri Angst. Cu cateva mici exceptii…
Citeste si #RomaniaFunctioneaza. La CAI Curtici se munceste intens cu toti cei 500 de oameni
“Poate cu Salamul de Sibiu, ghiudemul, muschiul tiganesc, salamul de vara, pastramele romanesti, dar vorbesc de cele autentice, cele cu retete adevarate, suncile presate, cele din ciolan, este o chestie care se mananca peste tot in Vest”, afirma Sorin Minea.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=As6jQjpc588&feature=emb_logo
Sursa: FoodBiz
Situatia este crunta dar cred ca exista cale de redresare pentru Romania.