Pomicultura romaneasca nu se va schimba foarte mult in urmatorii ani, vom avea aceleasi specii predominante – marul, parul si prunul – dar tehnologia va deveni tot mai importanta, sustine Mihail Coman, directorul general al Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultura (ICDP) Pitești-Maracineni. Care ar trebui sa fie tintele noastre?! Sa putem sa ne asiguram un consum intern de circa 100 kilograme de fructe pe cap de locuitor pe an, sa nu mai importam atat de multe fructe, iar pomicultorii romani sa devina profitabili si, de ce nu, sa ne recaștigam locul pe pietele externe.
Vezi si In livada de la Corbi cu Mihail Ungurenus (VIDEO)
Pentru ca, sa recunoaștem, Romania practic nu conteaza acum, prezenta fiind mai degraba simbolica cu doar cateva specii de fructe.
Si totusi, așa putine cum sunt, fructele romanesti sunt apreciate peste hotare, ba chiar sunt vandute la preturi de “lux” (afinele, de exemplu!). O dovada ca se poate!
https://www.youtube.com/watch?v=5inee9XXl1c
Sursa: FoodBiz