Romania, codasa la automatizare: 15 roboti industriali la 10.000 de lucratori

Romania, codasa la automatizare: 15 roboti industriali la 10.000 de lucratori

 

robotsDatele Federatiei Internationale pentru Robotica arata ca, in Romania, exista, in prezent, 15 roboti industriali la 10.000 de lucratori, sub nivelul inregistrat in Polonia sau Ungaria. In acelasi timp, media globala este de 74 roboti industriali la 10.000 de angajati, potrivit datelor citate de proiectantul si integrator de solutii multitehnice, IMSAT Groupe SNEF. In acest context, Grupul anunta dezvoltarea diviziei de integrare sisteme robotice si devine unic partener oficial in Romania al Kawasaki Robotics, unul dintre cei mai mari producatori de roboti industriali din lume. Astfel, in laboratorul de robotica IMSAT RobotLAB, printr-o investitie de 500.000 de euro realizata in Bucuresti, compania efectueaza pretestarea sistemelor si simularea solutiilor robotizate, iar clientii pot sa urmareasca in timp real cum avanseaza proiectul, potrivit Agerpres.

Prin parteneriatul cu Kawasaki Robotics, IMSAT Groupe SNEF preia competentele acestui producator pentru piata locala, oferind toate serviciile: integrarea de roboti Kawasaki, servicii de mentenanta, piese de schimb si training. In plus, compania poate implementa proiecte cu roboti industriali si pe pietele externe.

Oficialii companiei poarta discutii cu mai multi clienti din afara tarii despre potentiale proiecte cu roboti industriali (Austria, Germania si Bulgaria) in diferite industrii, precum farma, siderurgie sau FMCG.

IMSAT Groupe SNEF proiecteaza, dezvolta si integreaza solutii multitehnice pentru cele mai complexe aplicatii. Compania numara peste 1.100 de specialisti, cu experienta in proiecte implementate in Romania si in peste 35 de tari de pe patru continente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *