Romania are capacitati de depozitare licentiate de doar 10 mil. de tone

Romania are capacitati de depozitare licentiate de doar 10 mil. de tone

 

ziua2Desi teoretic, capacitatile de depozitare a cerealelor de care dispune tara noastra se ridica undeva la 18 milioane de tone, in realitate acestea sunt cu mult mai mici, de doar 10 milioane de tone, sustine Bogdan Iliescu, diectorul diviziei Agricultura dn cadrul Bursei Romane de Marfuri.

“Din punctul meu de vedere, pe hartie exista undeva la 18 mil. tone, insemnand magazii si depozite licentiate. Ceea ce exista in realitate, ceea ce am identificat eu, este undeva la vreo 10 mil. de tone. Realitatea nu coincide cu ce este pe hartie. Anul viitor speram sa intre in ecuatie si certificatele de depozit, practic se va credita un stoc de marfa, iar depozitarea va trebui sa fie licentiata si sa indeplineasca toate conditiile”, a declarat Bogdan Iliescu, la Lilieci, in cadrul primei editii a Agrostandard Expo “Stocare si Procesare”.

Alte declaratii importante

Viorel Marin, presedinte ANAMOB: Romania a fost anul trecut, cu circa 2 mil de tone, cel mai mare exportator de grau catre Egipt, cel mai mare importator din lume

Cornel Stroescu, presedintele Camerei Agricole Nationale: Traderii ne fac preturile si chiar ne umilesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *